EST. 2002

Sebestyén Peti – Portimaó

Nagy reményekkel érkezett a nyári tesztet követően Sebestyén Peti és a PTR Honda csapata Portimaóba. Már a szabadedzések során érezni lehetett, hogy Peti ott tud lenni a pontszerzők között, de sajnos a kvalifikáción nem sikerült összetennie a gyors körét. Ennek következtében csak a 17. helyről tudott indulni, ahonnan mindig nehéz gyorsan és akadálymentesen előre törni.

„A teszt után nagyon magabiztosan érkeztem erre a versenyhétvégére, talán túlságosan is bizonyítani akartam, ezért nem sikerült úgy motoroznom,  ahogyan tudtam volna. A kvalifikációt nagyon elrontottam, meg kell tanulnom összetenni azt az egy gyors kört, ami igazán számít, mert a saját dolgomat nehezítem meg ha hátulról indulok és túl sok emberen kell túlmennem. A versenyen Hartog-ot minél hamarabb megakartam előzni, mert ismerem a stílusát és tudom, hogy mindig van körülötte valami baj(ahogy lett is), ezért minél hamarabb túl akartam lenni az előzésén, emiatt türelmetlen voltam és elkövettem egy kisebb hibát, ami az eséshez vezetett. Elképesztően csalódott vagyok, de tudom miben kell fejlődnöm és nagyon keményen fogok dolgozni!” –mondta a Sport&Events Management pilótája.

Simon Buckmaster, a PTR Honda csapatfőnöke a balszerencse ellenére pozitívan látja a hétvégét:

„Péternek megvolt a tempója, és ott volt a pontszerzők között! Kár, hogy nem volt kicsit türelmesebb, de összeségében a hétvége során ismételten megmutatta, hogy ott van benne a potenciál és jól tud együtt működni a csapatunkkal. Bizakodva várom a franciaországi versenyt, biztos vagyok benne, hogy tanult az esetből és legközelebb minden rendben lesz!”

Petit menedzsere, a Sport&Events Management alapítója, Stefano Favaro is elkísérte Portugáliába:

„Mindenekelőtt nagyon sajnálom Petit, mert keményen dolgozott egész hétvégén. Sajnos nem sikerült jól kvalifikálnia magát és amikor az első 15 pozíción kívül kerül az ember, onnan mindig kockázatos az előre jövetel. Hartog-al csatázott, amikor elment a motor eleje. A holland pilótát később egy másik eset miatt ki is zárták, mert nem versenyzett korrekten. A 11. helyen ált a diszkvalifikáció előtt, ez a helyezés Péter számára is bőven meglehetett volna. Azonban ez motorsport, ebben a sportban nincsenek feltételes módú jelzők, ez most így sikerült elrakjuk emlékbe, főleg a tapasztalatokat! Mostantól csak Magny-Cours-ra koncentrálunk!”

 A Világbajnokság Supersport kategóriájának következő fordulóját 2 hét múlva rendezik a Magny-Cours pályáján! Továbbra is a pontszerzés és a top 10 a cél a bajnokság egyetlen magyar indulója számára!

ugrás fel