EST. 2002

Sebestyén Peti pozitív teszt eredményekkel indított, kezdődhet a Világbajnokság!

Megérkezett a Superbike és Supersport mezőnye Philip Island híresen trükkös és gyors pályájára. Sebestyén Peti tavaly 5 versenyt teljesített a PTR Honda csapatával, bezsebelve eddigi pályafutása legjobb, TOP10-es helyezését, idén pedig teljes VB szezont megy a csapattal.

Mint minden évben, az ausztrál futam előtt a mezőny már hamarabb megérkezik, hiszen hétfőn, kedden tartják a hivatalos év indító teszteket.

Sebestyén Peti Katar óta először ült a CBR600-as motorján, ennek ellenére nagyon stabil eredményekkel kezdte a teszteket.

Elmondása szerint, minden pozitívan alakul:

„Egész holt szezon alatt a motor fejlesztésén dolgozott a csapatom és úgy tűnik jól sikerültek az újítások. A motorunk idén közelebb lesz a Yamahák teljesítményéhez, a Kawasakival pedig szerintem nagyjából egy szinten vagyunk. Fontos volt, hogy nagyon sok kört megtegyek a pályán, és sok beállítást kipróbáljunk, hogy releváns visszajelzéseket tudjak adni a motorról. Azt hiszem ez sikerült és a 13. és 10. pozíció közötti időket is viszonylag könnyedén kimotoroztam, de bőven van még benne. Új mérnököm, Andy fantasztikus munkát végez, már az első perctől kiderült nagyon jól fogunk tudni együtt dolgozni.  A tesztek alapján megtaláltuk az ideális versenybeállításokat, így nagy reményekkel vágunk neki az első éles versenyhétvégének. Rendkívül várom a versenyt, szeretnék minél jobban kvalifikálni és kihozni a maximumot magamból és a Hondából is.

Simon Buckmaster, a PTR Honda csapatfőnöke így értékelte Peti teljesítményét:

„Határozottan kijelenthetem, hogy a tavalyihoz képest egy jobb motort fejlesztettünk a holt szezon alatt, most már a versenyzőinken múlik, hogy kihozzák a motorból azt, amire képes. Örülök neki, hogy sikerült Péterrel idénre is megegyezni, hiszen nagyon jó munkát végeztünk együtt 2018 második felében. Sajnos nem tudtunk már vele Portimaoban tesztelni, ezért ez volt az első alkalom, hogy Katar óta a motorunkon ült. Jól dolgozott a két napos teszt alatt rengeteg dolgot kipróbáltunk és a verseny tempója is nagyon bíztató. Ezen a pályán nagyon sok terhelést kapnak a gumik, de a tesztek alatt úgy tűnt mindkét fajta hátsó gumi jól bírja a hosszú távú, extrém körülményeket a Hondán, ami jó pozícióba tesz minket a vasárnapi gumiválasztást illetően. Nagyon örültünk, mikor Péter belépett az 1.34-es köridőt teljesítő bolyba, ebből látszik, hogy megvan benne a potenciál, hogy a versenyen a 6. és 10. pozíció közötti eredményt érjen el. Fontos lesz az 1 körös tempó is a Superpole-ban, a jó kvalifikációs eredmény érdekében, ahonnan már képes lesz előre törekedni.”

A Supersport Világbajnokság pénteken veszi kezdetét, itthoni idő szerint éjszaka lesznek a szabadedzések, szombaton a kvalifikáció, vasárnap pedig a verseny.

Peti versenyeit csúsztatott élőben a SpílerTV közvetíti majd:

Február 23., Szombat  WSSP Superpole (kvalifikáció)  9.30

Február 24., Vasárnap: WSSP futam      10.05

ugrás fel