EST. 2002

Sebestyén Peti újra motoron!

Bár a kialakult járványhelyzet miatt a 2020-as Supersport-világbajnokság szezonjának folytatása még kérdőjeles, azért nem tétlenkedik az OXXO Hungary Yamaha-Toth Team csapata és pilótájuk, Sebestény Peti sem!

A korlátozások enyhülésével a Pannónia-Ringen rendezték meg a 2020-as szezon első motoros nyíltnapját, Magyarország egyetlen gyorsasági világbajnokságon szereplő pilótája pedig azonnal a Yamaha R6-os gépének nyergébe pattant. A csapat a téli teszteken és az első versenyen szerzett tapasztalatok segítségével új beállításokat próbálgatott és nagy erőkkel dolgoznak, hogyha júliusban folytatódik a szezon, minél versenyképesebb csomaggal álljanak készen a folytatásra.

„Kiváltságosnak érzem magam, hogy tudtam motorozni a külföldi vetélytársaimmal ellentétben. Az elmúlt hónapokban amennyire kivitelezhető volt, folytattam a fizikális edzéseimet. A versenyek hiányát az általunk indított STG- Segíts teljes gázzal!- jótékonysági online versenysorozat futamaival próbáltam kárpótolni. Természetesen az is jó móka volt, de azért nem az igazi, a vasárnapi lehetőség azonban remek volt. A csapat igazán kitett magáért, hogy megvalósulhasson ez a teszt! Szuper érzés volt az egész, már maga a készülődés is olyan volt kicsit, mintha versenyhétvégére indulnék. Nagyon hiányzott már az életemből ez a közeg, hasonló élmény volt, mint mikor a több hónapos téli szünet után az első tesztre érkezem. Az első felmenetel után elszállt minden illetődöttégem és csakis az előttünk álló feladatokra koncentráltam. Jelenleg még mindig a biztonság a legfontosabb, így most nem az volt a célunk, hogy pályarekordot motorozzunk, azt majd legközelebbre tartogatom. A lényeg számomra és a csapat számára is az volt, hogy minél több beállítást ki tudjunk próbálni és tapasztalni, hogyan reagál a számomra új Yamaha. Javítani tudtunk az alapbeállításokat illetően és ez hozta magával a jó köridőket is. Azt gondolom, hogy van még bőven fejlődnivalónk. Nagyon jó fej volt az összes többi motoros résztvevő, a rendezők és a pálya vezetői rengeteget segítettek, ezért külön köszönet mindenkinek. Szerencsére problémamentesen zajlott az egész nap, nem csak számomra, de mindenkinek. Örültem, hogy végre újra ilyen közegben tudtam lenni és remélem, hogy hamarosan tudjuk folytatni ezt a munkát.”- foglalta össze a vasárnapi tesztnapot Sebestyén Peti

ugrás fel