Hirdetés
Kezdőoldal Termékek Shoei VFX-W: A krosszsisak-forradalom maga

Shoei VFX-W: A krosszsisak-forradalom maga

Hirdetés

Elsőre meghökkentő a Shoei új krosszsisakja, de olyan, mint a Chokito volt annó (de király volt az a csoki, miért nem gyártják már???): ronda és finom. A japán mérnökök minden szaktudásukat belepumpálták a VFX-W-be, a végeredmény ennek megfelelően igen ütős lett. Itthon, csak a jövő év elején kerül forgalomba, addig marad a két dimenzió nyújtotta élvezet.

Héjszerkezet
A Shoei évtizedes tapasztalata és felhalmozott tudása létrehozott egy teljesen új agresszív és bátor dizájnú héjat. Ráadásul könnyű súlyt és megfelelő merevséget biztosít a Shoei saját AIM+ szerkezete.

Kiegészítésképpen teljes figyelmet szenteltek a szemüvegeknek, a motocross egy fontos kiegészítőjének. Nagyobb látószöget enged a mostanában megnagyobbodott szemüvegeknek. Ugyanakkor a kétoldali domború vonalvezetés a sisakon jobban tartja a szemüveget.

AIM+
A különböző organikus rost és rendkívül erős üvegszál rétegek egy könnyű, formatartó, ütéselnyelő héjszerkezetet hoztak létre. Könnyű, de merev és elasztikus struktúra.

V-430 „simulékony” sild
A V-430 simulékony sildet azért fejlesztették ki, hogy illeszkedjen és kövesse az új héjat. Több profi versenyző tesztje után fejlesztették ki a sildet, azzal az alapvető kéréssel, hogy a sild legyen napellenző, és piszok fogó. A sildet nagyon könnyű és gyors rögzíteni, és levenni is. A csavarok ugyanolyan anyagból készültek (króm bevonattal), hogy biztosítsák a biztonságot esetleges balesetnél, törésnél.

Ütéselnyelő (EPS) belső
A kétrétegű ütéselnyelő belső előnye, hogy megfelelő helyen kerülnek elhelyezésre a különböző sűrűségű EPS rétegek. A szellőző csatornák elhelyezése is jobban érvényesül itt, mint az előző modelleknél. Az EPS is különböző méretekben készült, hogy még jobban biztosítsa a viselőjének a komfortérzést. A száj körüli rész védelmére különösen nagy figyelmet fordítottak.

3 Dimenziós szellőző rendszer
A háromdimenziós rendszer azt jelenti, hogy a motoros fejét mindenhol nagyon jól fogja a belső bélés. Ellentétben a VFX-DT-vel, itt a hirtelen mozdulatoknál is jól fogja fogni a fejet. A bélés színe megújult, tiszta, friss érzetet sugall. Az anyaga egy új generációs szintetikus szálból áll, mely magába szívja az izzadságot és gyorsan el is párologtatja. Így még ha nedves is, nincs ragadós érzete a viselőjének. Található egy polimer a komfort bélés közepén, ez párologtatja ki az izzadást, és így hűs érzést biztosít a viselőjének. Az összes belső rész kivehető: az arcpárna, a fejpárna, az állszíj takaró.

Vészhelyzetkor nyitó fül
A Shoei egyedi fejlesztése. Ez megkönnyíti beleset esetén egy harmadik személynek a sisak kinyitását. Csak le kell nyomni a nyitót. Az arcpárnát könnyen ki lehet rántani, és így gyorsan le lehet venni a motoros fejéről a sisakot.

Szellőző rendszer
Tekintettel a nagyfokú igénybevételnek, a fejlesztés célja a ventillációs rendszer könnyű tisztítása és karbantartása anélkül, hogy kivennék a részeket.

A fix V alakú szellőző részek a fejtetőn és a hátsó részen vannak. Ezek állnak kapcsolatban a levegő útjával a héj belsejében. Habár ezek egyszerű szerkezetek, hatalmas levegőkifúvó teljesítménnyel bírnak, és egyben kiemelik a dizájnt is.

A bélés nyak részénél a levegő kivezető kapcsolódik az ütéselnyelő bélés levegő útjával. Ezeket a részeket nagyon könnyű kívülről kivenni és így könnyű karbantartani.

További információ az IMET.HU honlapján található