EST. 2002

Sic és az Aprilia: versenyen is együtt?

Marco Simoncelli, az olaszok aszfaltszakágas üdvöskéje a Mugello versenypályáján az Aprilia RSV4-et tesztelte. Eddig a tények. A noalei négyhengeres idén debütált a Superbike világbajnokságban, abszolút teljesítve a várakozásokat. Mi több, túlszárnyalva azokat, hiszen sikerült egy futamgy?zelmet és négy további dobogós helyezést is a zsákba tenni Max Biaggi révén.

A MotoGP pihen?idejét kihasználva – a következ? nagydíj október negyedikén, Portugáliában esedékes – Sic, a 250-es kategória aktuális címvéd?je immár másodízben teszteli a konkurens sorozatban érdekelt Apriliát. Másodszor, hiszen tavaly novemberben Valenciában már nyílt erre módja, és élt is a lehet?séggel.

Simoncelli biztosan nem kaparós sorsjegyen nyerte ezt az újabb tesztet, nem puszta szórakozás ez számára és nem is afféle prémium – pláne most, hogy Shinya Nakano a következ? két sporteseményen nem állhat rajthoz! Könny? elképzelni tehát egy boglyas fejet Biaggiék boxában ‘tétmeccsen’ is… éppen ezt teszi a sportbulvár, nemzetközileg, fokozva a helyzetet. A taljánoknak egyébként is szívügyük az ‘olasz motor, olasz motoros’-dolog.

Szóval a sajtó éppen azt igyekszik beleláttatni a Sic-féle mugellói tesztbe, hogy a versenyz? helyettesíti majd Nakanót – nem a mi tisztünk eldönteni, hogy a beleláttatás megalapozott-e vagy sem. És hogy ki nyerhet ezzel az egésszel, és ki nem… Folytatása szinte bizonyosan következik.

ugrás fel