EST. 2002

Sikertelen volt Luca Colombo első kísérlete, hogy átjusson a Messinai-szoroson motorral (videó)

Az olasz motoros egy Honda CRF450R nyergében próbált átjutni a keskeny tengeri szoroson. Az olasz Honda képviselet támogatását élvező motoros nagyon nehéz feladatra vállalkozott. A Messinai-szoros 3,2 kilométer széles és Szicíliát választja el a szárazföldtől de könnyen alakulnak a vízfelületen hullámok, amik akadályozzák a talpak működését.

A terv szerint május 23. reggel 8 órakor a Szicília Torre Faróban kezdődött volna az átkelés, de a nem megfelelő körülmények miatt végül 29-re halasztották. Luca a parttól körülbelül fél kilométerig jutott, ahol apró hullámok állták útját, melyek kiemelték a motor hátsó kerekét a vízből és lendület vesztést okoztak.

Luca nyilatkozatában megerősítette, hogy ideálisnak tűnt az időjárás és a vízbe történő behajtásával sem volt gond. Minden zökkenőmentes haladt és fel tudott váltani negyedik fokozatig, amikor partról nem látható hullámokkal találkozott. ” Az első néhány hullámot átvészeltem de az egyik le lassított, így végül megálltam. Ez még soha nem fordult elő velem, értékes tapasztalat volt a mai de nem állok meg, mindenképpen szeretném még egyszer megpróbálni.

Az olasz versenyző neve 2017-Ben lett világszerte ismert, amikor egy Suzuki RM-Z450 nyergében átszelte a Comói-tavat. A sikeres átkelés világrekordnak számított édesvízi átkelés kategóriában (5.5 km).

Alig telt el két év és újabb világrekordot döntött és 104 km/h-val száguldott vízen, csaknem 10 km/h-val megdöntve Robbie Madison rekordját.

ugrás fel