EST. 2002

Stewart címvédésre készül

Már csak hármat kell aludniuk a szuperkrossz ?rülteknek, hétvégén ugyanis újra kezdetét veszi a nagy sorozat, ahogy Amerikában mondják „road to Vegas”, vagyis a szuperkrosz-világbajnokság. A tavalyi világbajnok mi mást t?zött volna ki maga elé, mint azt, hogy sikeresen megvédje els? nagykategóriás címét, valamint bezsebelje mellé a nagyobb presztízs? amerikai bajnoki koronát?!

125-ben már mindent megnyert, de nyílvánvaló tehetsége ellenére sem tudta RC-t legy?zni tavaly.

„Hallottam, hogy Ricky is rajthoz áll a kanadai futamokon. Ellene mindig nagy élvezet versenyezni. Természetesen meg szeretném védeni a címem, és megnyerni az amerikai bajnokságot is, ami nem lesz olyan könny? Ricky távollétében sem. A nyomás az lekerült a vállamról, a tavalyi évben már bizonyítottam a szurkolóimnak, úgyhogy az idei sorozatot kicsit megkönnyebbülve várom” – így Stewart.

A Kawasaki minden segítséget megad 21 esztend?s patronáltjának: három esztend? után lecserélték a második számú motorost Michael Byrne-t, helyette egy veterán kap helyet a csapatban. ? nem más, mint Tim Ferry az egyszeres 125-ös szuperkrossz-bajnok, aki a US Openen már bizonyított a zöldeknek.

Már védjegyének számít a rodeo whip – nagyítható

Ricky Carmichael ugyan rajthoz áll az els? pár futamon, de nem kíván a teljes szériában elindulni, így csak Chad Reed jelenthet veszélyt Stewartra, no meg önmaga. Ha jobban koncentrál az idei futamokon, és kevesebbet esik, akkor nem nagyon lesz ellenfele a floridai krosszosnak.

ugrás fel