EST. 2002

Superbike: visszatérés az Államokba

Hivatalos: a Superbike világbajnokság visszatér az Amerikai Egyesült Államokba. 2008. június elsején a Utah-béli Salt Lake City közelében elhelyezked? Miller Motorsports Park fogadhatja a szériamotorok sorozatának tengerentúli állomását. A helyszín ugyanabban a régióban található, ahol a 2002-es téli olimpiai játékokat rendezték.

‘Laguna Seca sikerei után különösen boldogok vagyunk, hogy egy újabb amerikai helyszínt köszönthetünk a motorsport világbajnoki naptárában’ – mondta Maurizio Flammini, a WSBK-jogtulajdonos FGSport vezet?je. ‘A Miller Park egy gyors és általunk biztonságosnak ítélt pálya, ami megfelel a legmodernebb amerikai szabványoknak. A szervezetünk és Larry Miller által aláírt megállapodás több évre szól.’

A világbajnoki futamokkal egy hétvégén az AMA Superbike széria motorosai is egymásnak feszülnek majd Utahban, így valóságos kétkerek?-fesztivállá változtatva a ringet és környékét. A motorizált hagyományok szinte kézzel tapinthatóak a Miller vonzáskörzetében: a pályán belül autómúzeum található, ahol több, mint húsz Shelby Cobra és Ford GT40 talált méltó helyére, köztük az az 1-es rajtszámú GT40-es is, amely négy alkalommal nyerte meg a Le Mans-i 24 órás viadalt 1966 és 1969 között.

ugrás fel