EST. 2002

A Suzuki nyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt

A Yoshimura Sert Motul Suzuki csapata (SERT) uralta a Le Mansban megrendezett 24 órás verseny első versenyét. A japán gyártó ezzel a tizennegyedik győzelmét aratta az eseményen.

Sylvian Guintoli, korábbi Superbike és Endurance bajnok ismét kimagaslott a mezőnyből, ahogy a csapat másik két tagja is remekül teljesített ( Gregg Black és Xavier Simeon ). Pedig a győztes SERT egységnél is voltak izgalmas pillanatok. A motorból kifogyott az üzemanyag, de szerencsére a boxhoz közel történt az eset. A legnagyobb izgalmat még is az váltotta ki, mikor Sylvian Guintoli szombat délután 100 méterre a boksz utcától összeütközött egy másik motorral.

A második helyet a Yamaha csapata szerezte meg, de nekik nem volt szerencséjük a versenyen. Karel Hanika alatt le is állt a motor, pedig kvalifikációnál még úgy tűnt akár nyerhetnek is.

A harmadik helyet megszerző egység viszont igazi harcot vívott és könnyen lehet, hogy a következő versenyen már előrébb láthatjuk a csapat nevét a tabellán. Érdemes megjegyezni a Honda FCC TSR egység nevét, mert úgy lettek dobogósok, hogy minden össze jött nekik, ami csak lassíthat egy csapatot a 24 órás versenyen. Először éjszaka elromlott a váltó, amit meg tudtak javítani, de közben rengeteg kört veszítettek. Aztán az örült tempó miatt Gino Rea elcsúszott vasárnap reggel, de még így is megszerezték a harmadik helyet.

A futamon történt egy baleset is, még a bemelegítés ideje alatt, ahol Bradley Smith az egyenesben bukott nagy tempónál. Sajnos felvétel nem készült az esetről, de a versenyzőt azonnal kórházba szállították. A bukásban egy másik résztvevő is elesett, de Christophe Seigneurrel saját lábon sétált le a pályáról. Azóta már érkeztek megnyugtató hírek a brit versenyző állapotáról. Kizárták a komolyabb sérüléseket és állapota kielégítő, agyrázkódás miatt megfigyelésre benntartották. Ez azt is jelenti, hogy nincs veszélyben a MotoE bajnokságon történő indulása, ahol a WithU GRT RNF csapatban versenyez.

Nyitókép : Instagram prtscreen Sylvian Guintoli

ugrás fel