EST. 2002

Szvoboda indul a motokrossz vébén

Szvoboda Bence csapata, a HTS Team segítségével idén is elindulhat a motokrossz világbajnokságon. ?Csakúgy mint tavaly, a német Scott Racing Team színeiben fog versenyezni, de most MX1-ben, a királykategóriában áll rajthoz.? Ez lesz az els? komolyabb nemzetközi versenye ebben a géposztályban, olyan nagy nevek között kell bizonyítania, mint az ötszörös világbajnok Antonio Cairoli.

‘Nagyon boldog vagyok, hogy ismét ott lehetek a világbajnokságon’ – meséli boldogan Bence. ‘Kíváncsian várom, ugyanis az Mx1-es kategória teljesen más, mint az Mx2, ahol tavaly versenyeztem. Jó formában vagyok, van még id?m is felkészülni, úgyhogy óriási lendülettel és energiával vágok neki a világbajnoki szereplésnek, célom pedig, hogy pontot-pontokat szerezzek ebben a kategóriában is!’

Bencét feldobta a hír

Az MX1 olyan a terepmotorozásban, mint a gyorsasági motorsportban a MotoGP. Korábban csak Németh Kornél volt képes a magyarok közül pontokat szerezni itt. Szvobodának nem lesz könny? dolga, mert privát technikával indul a futamokon, és a motokrosszban is legalább akkor a szakadék a gyári és a privát motorok között, mint a MotoGP-ben.

Egyel?re az augusztus 5-i Cseh Nagydíjra szól Bence szerz?dése, de az is elképzelhet?, hogy legalább még egyszer lehet?séget kap idén a bizonyításra.

ugrás fel