EST. 2002

Terblanche már firkálgatja a Nortonokat

Alig néhány hónappal azután, hogy a dél-afrikai motortervez? mester, Pierre Terblanche átigazolt az éppen szépen lassan újjáéled? Nortonhoz, már meg is jelentek az els?, tervrajzoknak még korántsem nevezhet? skiccek néhány új Nortonról.

Terblanche már firkálgatja a Nortonokat

Munkaadójának múltját tekintve talán nem meglep?, hogy két új café racer stílusú motorral indít a jó Pierre, a rajzok ráadásul annyira részlet gazdagok, hogy a két motoron már a sorozat jellegzetességeit is felfedezhetjük. Két külön modell fog készülni azonos alapokra, a küll?s kerekes változat lesz az olcsóbb (lást hagyományos féknyergek), klasszikusabb változat, míg ugyanez a motor várhatóan kap majd egy drágább, jobban felszerelt verziót, ennek Terblanche úr már öntött kerekeket és radiálisan rögzített fényergeket razolt.

Terblanche már firkálgatja a Nortonokat

Végre kihívás elé állítja valaki a Triumph Scramblert: ellenfele egy új, terepes, klasszikus Norton lesz. A rajzon gyönyör? vonalakat adott a tervez? a tanknak például, de az is kiderül, hogy féloldalas hátsókerék felfüggesztésre számíthatunk. Ahogy a fenti cafékat, ezt a terepversenyz?t is a Norton jelenlegi egyetlen modelljének, a Commando 961 sorkettes blokkja hajtja majd. A Sport változat 80 lóer?s és 90 Nm-es teljesítményértékeit azonban várhatóan valamennyire átvariálják majd az új motorok stílusát figyelembe véve.

Terblanche már firkálgatja a Nortonokat

Azt pedig, hogy nem csak retrógyártók ?k, a Norton ezzel a modern, stílusos új cruiserral szeretné a világ tudtára adni: a három skicc közül talán ? a valóságtól leginkább elrugaszkodott, de senki se mondja, hogy ha akarnák, nem tudnák megvalósítani Terblanche terveit a mérnökök. Egyedül talán egy hátsó ülés az, ami hiányozna róla ahhoz, hogy a piacon is sikeres lehessen.

Az MCN-nek – nyilván közönségszondázási céllal – biztosított rajzokon látható motorokra azonban egy szóval sem mondta a Norton, hogy valaha sorozatgyártásba kerülnének, de [mi] azért megkockáztatnánk, hogy de…

Képek: MCN

ugrás fel