EST. 2002

The Seeker 2 – A Varázslat folytatódik. Főszerepben: Pol Tarres és a Yamaha Tenere 700

Aki látta az első Seeker videót az tudja, hogy a spanyol motoros és csapata valóban maradandót alkotott. Pol azóta indult pár kemény Hard Enduro versenyen is a Tenere nyergében és meglepően jól teljesített.

A második részbe a triálos múlttal is rendelkező 28 éves Tarres ismét az Echevarria testvérekkel vágott bele. A cél az volt, hogy megismételjék az első rész sikereit, technikailag és képanyag formájában is.

Echevarria testvérek: „ Mindenki azt mondta, hogy a második rész kudarc lesz. Mit tudsz adni ha már 100%-ot adtál? A válasz 110%. A kihívás technikailag óriási volt, miközben a magas kockázat miatt nem mertük a jelenetek nagy részét megismételni. Fontos volt a motoros és a forgatócsoport közötti bizalom és az is, hogy a filmnek van egy alaptörténete, mely két barátról szól. „

A történetet Tarres barátjának Gerard Mesalles Primnek szentelték, aki 44 évesen hunyt el kábítószer-tuladagolásban következtében.

Pol Tarres: „ Reméljük, hogy amikor meglátod ezt a filmet, elgondolkozol azon, hogy mi az, ami igazán megéri az életben és miért ne hívnál fel egy barátot, akinek szüksége van rád. Ha meggondoljuk mi az ami igazán fontos az életben : Emberek, család, barátok és kaland velük.”

A film egyértelműen ámulatba ejtő része, amikor Tarres Algarve parti szikláin motorozik. A szinte függőleges falat kétszer is megjárta a spanyol motoros, hogy a kamera minden szemszögből felvehesse a bravúrt.

„ Amikor a szinte függőleges fal tövében voltam, azt mondtam… Még egymillió dollárért sem tudm megcsinálni. A végén kétszer sikítottam a tetején örömömben! Sajnálom, hogy nem volt zászlóm, amit a csúcsra tűztem volna.”

Tarres és csapata kicserélte a Yamahán a futóművet és a kipufogót (Akrapovic), valamint vékonyabb kerekeket raktak fel.

Megnézve a filmet nyugodtan mondhatjuk, hogy sikerült a csapatnak a 110% elérése. Minden percét élveztük!

ugrás fel