EST. 2002

Tíz győzelem és új rekord az SBK-ban

Nehéz eldönteni, hogy a Kawasaki ennyire jó vagy Rea emelkedik ilyen magasan a mezőnyből. A hétvégén nem csak beállította Neil H. és Colin E. rekordját de meg is döntötte azt. A két zseniális versenyző 9 nyert futamig jutott, de már ez is a múlt mert jött Rea és a Kawasaki.

Jelenleg minden más csapat és versenyző csak asszisztál a futamokon, nem véletlenül szeretne a promoter és a FIM is változásokat a szabályokban. A hérom futamos verseny nem biztos, hogy megoldja a gondot, lehet csak még több győzelme lesz a zöldeknek. Jól mutatja a különbséget, hogy a második futamban Fores előnye 2,5 másodperc volt, amit Rea négy kör alatt ledolgozott. Ekkora különbség egy világbajnokság érthetetlen és egyben élvezhetetlenné is teszi a versenyeket. Érdemes megnézni mekkora különbséggel érkezik meg a célba Rea, megállhatna kávézni a célvonal előtt, vagy cserélhetne egy kereket a boxban.

Jövőre talán már nem kell az első teszteknél leírni, hogy ismét a Kawasakinak áll a zászló és szinte biztosan Rea nyeri a futamot, találkozzunk jövőre. A most bemutatott V4 Ducati pezsgőtablettaként érkezhet a buborékmentes felületre. Ha sikerül a Ducati csapatnak jól beállítani, akkor talán visszatér az izgalom a sorozatba. Addig is gratulálunk Rea fantasztikus eredményeihez.

ugrás fel