EST. 2002

Toni Bou Budapesten!

Utolsó állomásához érkezett a FIM X-Trial World Championship 2018. évi sorozata

  • március 29-én a Papp László Budapest Sportaréna látja vendégül a mezőnyt
  • Toni Bou (Repsol Honda Team) itt veheti át az őt megillető újabb bajnoki trófeát
  • A japán Takahisa Fujinami rekordállításra készül
  1. március 29-én, Magyarországon először kerül megrendezésre az FIM X-Trial World Championship ügyességi és technikai motorverseny a Magyar Motorsport Szövetség szoros közreműködésével.

A több szakaszból álló világbajnokság magyarországi állomása lesz az utolsó a 2018-as szezonban, így itt kerül kihirdetésre a világbajnok is. Az idei világbajnokságon behozhatatlan pontelőnnyel a Repsol Honda Team színeiben versenyző, a verhetetlen Toni Bou, Budapesten veheti majd át az őt megillető triál-trófeát immár 23. alkalommal

Az arénába lép Takahisa Fujinami is, sőt rekordot állít fel. A brit legenda Dougie Lapkinnal jelen pillanatban fej-fej mellett eddig összesen 135 alkalommal gurult pályára, ám itt Budapesten Fujinami 136. alkalmával rekordot fog dönteni, mivel így ő lesz az, aki a sportág történetében a legtöbbször állt rajt mögé.

Toni Bou üzenete a magyar közönségnek:

Program:

17:00 Kapunyitás

17:30 Bemelegítés a pitben – csak a VIP jeggyel rendelkezők számára megközelíthető

18:30 Megnyitó

18:40 Első forduló

19:55 SZÜNET / HEGESHOW – Hegedűs László (20-szoros bike-triál bajnok, Guinness rekordtartó) és csapata meghódítja a motorosok pályáját

20:15 Második forduló

21:15 Döntő

21:30 FIM X-Trial World Championship Budapest díjátadó záróünnepség

22:00 Világbajnokság lezárása

22:30 Kapuzárás

Mi az X-Triál?

Az X-Trial sokkal több, mint egy sport. Izgalommal és feszültséggel teli ügyességi és technikai motorverseny. Az X-Trial egy új koncepciósport, amely lehetővé teszi a versenyzők számára, hogy átéljék és megtapasztalják saját határaikat. A lélegzetelállító extrém helyzetek elképesztő látványt nyújtanak a közönségnek.

Az X-Trial egy fiatal, vonzó és dinamikus sport, amely páratlan élményt kínál ahhoz, hogy személyesen átélhessük ezt az egyedülálló, lenyűgöző technikai motorversenyt. Izgalmas és gyors tempója miatt hatalmas rajongótáborral rendelkezik szerte a világon.

Mivel a szakág valamennyi fedett pályás versenyét sportarénában rendezik, így mindenki számára teljes rálátás nyílik a pálya egészére, tehát a versenyek teljes szakasza jól átlátható. Ez az a verseny, ahol az extrém kihívásokkal teli látványos pályák és a világ legjobb versenyzőinek képességei találkoznak.

Technikai sportként számos pozitív értéket rejt, mely fontos üzenetet továbbít kicsiknek és nagyoknak egyaránt, nemcsak a motorsport kedvelőinek körében.

Az X-Trial élményt jelent az egész család számára. A világszínvonalú, félelmetes mutatványokkal és non-stop akciókkal fűszerezett esemény a FIM (Nemzetközi Motorsport Szövetség) és a MAMS (Magyar Motorsport Szövetség) hivatalos versenye.

Lebonyolítás

Első forduló: Az első fordulóban az induló kilenc versenyzőt három futamba osztják. Minden futam minden versenyzőjének egy hat szakaszból álló pályával kell megküzdenie egymás után úgy, hogy összesen maximum 6 percet áll rendelkezésükre a szakaszok egymás utáni leküzdésére. Miután mindhárom futam befejeződött, a versenyzőket 1-től 9-ig rangsorolják – függetlenül attól, hogy melyik futamban indultak. Az első forduló hat legjobb versenyzője tovább jut a második fordulóba.

Második forduló: Itt a hat kvalifikált versenyzőt két hármas futamba osztják. A versenyzőknek ismét teljesíteniük kell a hat szakaszból álló pályát úgy, hogy ne lépjék át a 6 perces időkorlátot. A két legjobban teljesítő versenyző jut tovább a döntőbe.

Döntő: A döntőben a legjobbak mérik össze tudásukat egymással. Először az egyik, majd a másik versenyzőnek kell újra teljesítenie a szakaszokat. A forduló végén a legjobb pontszámmal rendelkező versenyző lesz az X-Trial budapesti győztese.

A több szakaszból álló világbajnokságnak 8 fordulója van, s minden fordulóban 9 versenyző indul. Egy adott versenyen az győz, aki a legkevesebb hibapontot gyűjti be az adott fordulóban.

A versenyzők minden helyszínen az elért helyezésüknek megfelelően pontot szereznek. Míg az 1. helyezés 20 pontot ér, az utolsó, 9. helyen záró motoros 1 pontot kap. A világbajnokságot végül az a versenyző nyeri meg, és az lesz az adott év világbajnoka, aki a 8 forduló alatt a legtöbb pontot gyűjtötte össze.

Az esemény hivatalos weboldalai:

www.x-trial.com és www.x-trialbudapest.com

ugrás fel