EST. 2002

TOP10-ben Sebestyén Peti a Supersport VB vasárnapi futamán!

5. helyről rajtolva a 10. pozícióban végzett a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti a francia forduló vasárnapi futamán. A verseny első köreiben történt baleset miatt, szombathoz hasonlóan, a piros zászlós megszakítást vasárnap is egy rövidebb 12 körös verseny követte. Utóbbi nem volt kedvező a magyar pilóta számára, aki az utolsó körökben már a 8. pozícióért volt harcban.

A szombati szerencsétlen verseny után, vasárnap újabb versenyen bizonyíthatott Sebestyén Peti és csapata az Evan Bros. Racing Team. A gárda bizakodva tekintett a mai lehetőség elé, mert a hétvége folyamán végre sikerült olyan beállításokat találni, ami passzolt Peti stílusához és biztató volt a versenytempó is. A 15. helyről rajtolva Peti mindkét rajt során gyorsan felzárkózott a 12. pozícióba, ahonnan aztán folyamatosan tudott még előrébb lépni. Nem kedvezett a rövidített verseny, azonban a 9. és 8. helytől csupán néhány tizeddel elmaradva összességében pozitívan zárult a hétvége.

2021 FIM Superbike World Championship, Round 07, WorldSSP, Magny-Cours, France, September 02-05, 2021

„A mai napon visszamentünk a Superpole-on használt beállításokhoz, ami jó döntésnek bizonyult. Végre jól éreztem magam a motoron és tudtam folyamatosan pozíciókat javítani, amikor pedig egyedül mentem jó volt a ritmusom. Azon még dolgoznunk kell a csapattal, hogy a verseny elején az új gumikat jobban ki tudjam használni, de az mindenképpen biztató, hogy a verseny végén már az élmezőnyhöz hasonló köridőket tudtam motorozni. Összességében elégedett vagyok, mert ez végre egy előremutató hétvége volt. Sajnálom, hogy rövidítették a versenyt és nem volt már több kör harcolni az előkelőbb helyekért.”– nyilatkozta a HUMDA pilótája.

Fabio Evanglista csapatfőnök elmondta:

A mai piros zászlós dupla rajt gumi management szempontjából nem volt optimális, de Péter remekül me

goldotta ezt. Gyorsan felzárkózott, keményen harcolt és kezdi megtalálni a feelinget is. Kár a tegnapi légzsák problémáért, mert egész hétvégén nagyon tetszett ahogyan dolgozott, szépen építkezik, így elégedett vagyok.”

2021 FIM Superbike World Championship, Round 06, WorldSSP, Navarra, Spain, August 20-22, 2021

ugrás fel