EST. 2002

Török ezüsttel tért haza Mókus

A második helyen végzett a Street Freestyle Európa Bajnokság török futamán Herczeg Balázs – Mókus – és ezzel az ezüstérmes pozícióval zárta az idei EB-t. A futamot Nyugat-Törökországban tartották október 12 és 15 között, ahol több magyar sportoló mellett Mókus is rajthoz állt. Jó kilátásokkal várhatta a versenynapot Afyonkarahisarban, miután remek pozíciót sikerült
kiharcolnia a kvalifikáció során.

– A gyakorlatokat itt mindenkinek végig kellett csinálni, amely alapján megkapták a versenyzők a pontjaikat – mondta Herczeg Balázs. – A kvalifikációt az első helyen zártam, ez igazán jól sikerült. A verseny első körében második helyen végeztem, azonban a vasárnapi bemelegítésen elestem és megsérült a motor.

A motort végül a délutáni körre sikerült rendbe hozniuk és így a második helyre volt elegendő Mókus virtuozitása a döntőben, ahol még egy esés becsúszott. – Nyerni szerettem volna, mert akkor bebiztosíthattam volna az EB aranyat – mondta Herczeg Balázs.

– Nem vagyok így sem csalódott, mert a szezon kezdetén az volt a célom, hogy az első háromban végezzek. Ez pedig szerencsére sikerült. A törökországi versenyt hatalmas médiaérdeklődés övezte, s népes közönség gyűlt össze, hogy megnézze a versenyzők bemutatóit. Már csak ezért is nagy élmény volt szerepelni a megmérettetésen – mondta. Ugyanakkor nagyon kimerítő volt a kétnapos és több mint 2 ezer kilométeres út, ennyit kellett megtennie a kaposvári versenyzőnek, hogy részt vehessen a versenyen.

Az afyonkarahisari versenyen hét magyar versenyző állt rajthoz, közülük Mókuson kívül még Podani Milán állhatott fel a dobogóra, ő a bronzérmes pozícióban végzett.

ugrás fel