EST. 2002

Travis Pastrana megismételte Evel Knievel három történelmi ugrását.

Travis igazi showman, olyan ember aki érzi mivel lehet az emberek érdeklődését felkelteni. Szinte már mindent megcsinált amit csak lehetett és olyan dolgok fűződnek a nevéhez mint a hátra szaltó vagy a dupla hátra szaltó motorral.

Most egy történelmi ugrás sorozatot vett elő, Evel Knievel a maga idejében három különleges ugrással vonult be a motoros történelembe. Travis most ezt a három ugrást ismételte meg, egyetlen nap alatt. A 70-es években végrehajtott ugrásokat az X-Games győztes egy Indián FTR750-es modellel hajtotta végre.

Az első ugrásnál 52 összezúzott kocsi (nem egymás mellett ) felett repült át Travis, itt Knievel 36 métert repült anno. Pastrana 43,5 méterre javította ezt az ugrást.

A második már egy nehezebb szintre emelte a bemutatót, 16 buszra emelték a rekordot ( régi 14 busz volt ). Travis a 40,5 méteres rekordot 58,5 méterre javította.

Az utolsó szám volt Knievel legnagyobb kihívása, átrepülni a Ceasars kaszinó szökőkútját. Az eredeti ugráskor a földet érésnél Evel több csontja is eltört, a fejét ért sérülés miatt pedig 29 napot töltött komában. Pastrana ezt az ugrást is könnyedén abszolválta, bár a leérkezés itt sem volt tökéletes, szerencsére nem történt baleset.

ugrás fel