EST. 2002

Trump most a Harley-Davidsont ekézi

A vita már régebben elkezdődött, Trump védővám döntésére az EU is reagált, ennek köszönhetően az Amerikában gyártott HD-k árai, átlagosan 1900 euróval növekednének az öreg kontinens piacain.

A gyártó közleményben jelezte, hogy termelésének egy részét áthelyezi az USA-n kívülre ( Malajziába). Ezzel az elnök egyik kedvenc vállalata fordított hátat az általa indított kereskedelmi háborúnak. Trump azonnal neki ment Milwaukee House tervének és bele állt pár komolyabb twitter üzenetbe.

„Most, hogy a Harley-Davidson részben az USA-n kívülre költözteti a tevékenységét a hivatalom más motor gyárakkal tárgyal, akik inkább az államokba jönnének. Harley vásárlók nem örülnek a márka döntésének, az értékesítések 7%-al visszaestek 2017-ben. Az akció az USA-ban történik!”

„Harley-Davidsonnak 100%-ban Amerikában kéne maradnia, azokkal az emberekkel akiknek a sikerét köszönheti. Annyi mindent tettem értetek, erre ezt lépitek. Más cégek visszatérnek oda  ahova tartoznak. Nem felejtünk, ahogy a vásárlóitok és a most igen csak boldog vetélytársaitok sem!”

A fenyegetéseknek nem sok foganata van eddig, a HD továbbra is kitart a termelés áthelyezés mellett. Ráadásul az Indián is hasonló döntésre jutott, a cég Lengyelországba készül gyárat telepíteni. Az elnök az Indián döntését még nem foglalta Twitter üzenetbe.

Trump védővám ötletét sokan ellenezték a tengerentúlon, arra figyelmeztetve az elnököt, hogy az ötlet könnyedén fordítva sülhet el.

ugrás fel