EST. 2002

Túl hangos a Rossi-ranch, feljelenti a szomszédság

Biztosan sokan láttatok már képeket vagy olvastatok a Rossi család farmjáról, ami tulajdonképpen egy magán-versenykomplexum a Tavullia-környéki lankák közt. Ezen a ranchen üti el, ha teheti, szabadidejét a család, de természetesen sosem áll le teljesen az élet a krosszpályán és környékén. A terület maga lényegében Graziano Rossi nevén van a Test Track nev? vállalaton keresztül. 

A szomszédság azonban megelégelte a robajt és folyamodvánnyal élt a pesarói bírósághoz, miután állításuk szerint a ‘Biscia’ (kígyó) pálya egyrészt nem felel meg az érvényben lév? zajszabályozásnak, az eredeti tervekhez képest is érdemi eltérés tapasztalható. A tartományi bíróság tavaly novemberben részben már elutasította a szomszédok keresetét, ami az eredeti terveket és az ahhoz képest történt kivitelezést illeti, a zajkibocsátás ügyében nyitva hagyta a kérdést.

Egy nemrégiben eszközölt hivatalos zajszintmérésen a két Rossi is részt vett nagyjából tíz barátjukkal egyetemben, versenyt imitálva tesztelték a pályát – az eredmény: a pálya egyes részein nem felel meg az érvényben lév? szabályozásnak. Ráadásul a szomszédok szerint a szokottnál még így is halkabbak voltak, mivel mindannyian homológ kipufogót használtak, ami sokkal idillibb képet fest a privát eseményeken uralkodó valóságos állapotoknál.

ugrás fel