EST. 2002

Új kamera rendszer, ami képes rögzíteni a mobiltelefon használatot.

A járművezetők által használt mobileszközök korunk egyik legnagyobb baleseti forrásaivá léptek elő az elmúlt években. Az üzenetek, térkép, kamera és egyéb, a mobileszközökhöz köthető tevékenység komoly gondot jelent a világ összes államának és hatóságainak.

A hatóságok folyamatosan akciókat szerveznek, bírságokat szabnak ki, de még így is rendkívül nehéz a szabálytalankodók azonosítása. Olaszországban fedett motorokról próbálják visszaszorítani a mobileszköz használatát vezetésközben, míg Ausztrália épp most készül bevezetni egy olyan könnyen telepíthető mobilrendszert, ami képes rögzíteni a szabálytalankodó vezetőt és az általa vezetett jármű adatait.

Az új rögzítőrendszer előnyei közé tartozik, hogy könnyen és gyorsan telepíthető autópálya helyszíneken. Így a járművezetők nem tudják megszokni és megjegyezni az egységek helyzetét.

Kamera nappal és éjjel is képes rögzíteni a szabálytalan telefon használatot, időjárási viszonyoktól függetlenül. A 219 január és június közötti próbaidőszakban, 8,5 millió járművet nézett át a rendszer, összesen 100.000 szabálytalan telefonhasználatot rögzítve.

2019 végére várhatóan 45 ilyen típusú rendszert telepítenek Ausztráliában.

ugrás fel