EST. 2002

Új útburkolati jelet vetnek be a Bajna-Héreg szakaszon

A Rendőrség és a Közútkézelő egy egészen új technikával próbálja biztonságosabbá tenni a Bajna és Héreg közötti, motorosok körében igen közkedvelt szakasz legveszélyesebb kanyarját, tudtuk meg Dodor mai videójából.

Az érintett kanyarban tavaly négy motoros baleset történ, a probléma, hogy az erős jobbos kanyar íve hirtelen szűkül, amit észlelve motoron könnyen a hirtelen fékezés hibájába esve átsodródhatunk a szembe jövő sávba. A Héreg felé vezető oldalon a kanyar előtt egy tábla jelzi az új speciális útburkolati jelet és az ajánlott haladási pozícióit.

A sávon belül egy zöld vonalat húztak párhuzamosan a felezővel. A cél, hogy a zöld vonalat kövessük és a motort ezen vonal és az úttest jobb széle közötti területen tartsuk. Ez az ív a kanyar elején még viszonylag közel van a felezőhöz, de a végére, köszönhetően a szűkülő kanyarnak már jóval közelebb van a jobboldali útpadkához. Tehát a segítő ív megpróbálja kisimítani a kanyar eredetileg erősen megtört ívét. A szembe sávban pedig a felező mentén egyre nagyobb fehér köröket festettek. Ennek a célja, hogy a szemből jövő motorosakt leterelje a felezőről ezzel csökkentve a frontális ütközés kockázatát.

Legyetek óvatosak, és ha jártok erre, írjátok meg a tapasztalataitokat az új baleset megelőzési technikáról.

ugrás fel