EST. 2002

Újra kettős látást diagnosztizáltak Marc Márqueznél

A spanyol versenyzőnél az Indonéz Nagydíj bemelegítésén elszenvedett súlyos esés következtében, ismét jelentkezett a kettős látás. Bár az ottani vizsgálatok kizárták a súlyos sérüléseket, a hazafelé vezető úton a Repsol Honda csapat versenyzője problémákat észlelt a látásával kapcsolatban. Barcelonába érkezés után azonnal a Hospital Clínic de Barceloba-ba ment szemorvosához, Dr. Sánchez Dalmauhoz. Az orvos megerősítette, hogy visszaesés mutatható ki a kettős látás terén.

Marquez ma reggel felkereste Dr. Samuel Antuna csapatát, a madridi Ruber Internacional Kórházban, ahol általános orvosi kivizsgáláson esett át. A csapat kiértékelte az ütközés okozta zúzódásokat és az agyi MRI-t és megerősítették, hogy Marc nem szenvedett más sérülést.

A jelenlegi kettős látás kisebb mértékű, mint a 2021. novemberi sérülés után jelentkező látászavar. Jövő héten a Katalán versenyző újabb kivizsgáláson esik majd át, hogy felmérjék a sérülés alakulását, és megjósolják a felépülési időt. Reméljük hamarosan visszatérhet a versenyzéshez.

Közben csapatfőnöke Alberto Puig tárgyalni szeretne a Michelin gumigyártóval az abroncshelyzetről, mivel a cég 2018-as gumikkal látta el versenyzőit. Ahogy fogalmazott : „Őszintén szólva az érzés egyáltalán nem volt jó. Marc sokat esett és nem tudott versenyezni. A tesztek alatt nagyon gyorsak voltunk, majd hirtelen a Michelin gumit cserélt és a motorunk teljesen megváltozott. Még mindig nem értjük mi történt.”

Nyitókép : twitter.com prtscreen

ugrás fel