EST. 2002

Újra nyüstölik az MV Agusta F3-at

Azt jól tudjuk, hogy az MV Agusta jelen állás szerint ‘gazdátlan’: a Harley-Davidson figyelemreméltó válságmenedzseri tevékenységgel talpraállította a presztízsmárkát, legf?képpen pénzügyi értelemben.

Ez nem kis forrásbevonással járt az amerikaiak részér?l, akik miután egészséges és kívánatos branddé tették az MV-t, ismét ‘piacra dobták’. Érdekl?d?k ugyan vannak, köztük az alapító Claudio Castiglioni is, de egyel?re Milwaukee-ban még várnak az Igazira…

…addig is minden futó projektet felfüggesztettek, így a háromhengeres F3-at is, amelyet a közepes lökettérfogatú sportmotorok szegmensében vinne vásárba az MV. Ezt a fejlesztés alatt álló modellt korábban már csodálhattuk egy kémfotón, és tulajdonképpen csak feltételezhettük róla, hogy háromhengeres.

Most már nincs kétség: az MCN lesipuskásai az almeriai aszfaltcsíkon sikeresen leszedték az F3-at, amely nagy vonalakban pont úgy néz ki, mint egy F4, csak valamivel kisebb és rövidebb. A tesztmotor éppen úgy fest, mint annak idején az ominózus kémfelvételen.

ugrás fel