EST. 2002

Valentino Rossi Nascar autót tesztelt

Az esemény Észak–Karolinában, a Charlotte Motor Speedwayen került sor. Az American League NASCAR-t vezet? Kyle ‘Rowdy ‘Busch Toyotájával tett pár kört. A promocióra épített nap egy kis reggelivel kezdödött, majd az utolsó három futam gy?ztese ellátta tanácsokkal Valét. A pálya természetesen “ovális” és 2400 méter hosszú. 

Fotó: motogp.com

Biaggi visszatér Sbk

Rövidden lehet jellemezni a technikát, 5,8 V8 650 LE

Pár kör erejéig a bajnok bemutatta a pályát és a technikát a vendégének, majd a boxutcában csere következett és Rossi átadhatta magát az oválpálya nyújtotta élménynek. Rossi megtalálta a ritmust és hamar elérte a megfelel? sebességet, ami ezúttal 297 km/órás maximumot jelentett.

Biaggi visszatér Sbk

Rossi els? körei Charlotte-on

 “Fantasztikus érzés volt. Ez egy teljesen más versenyzési forma, mint amit mi képviselünk. Nagyon gyors, izgalmas és hihetetlen érzés a kanyarodás. A tapadás annyira jó, mintha odaragasztottak volna a pályához. Az els? körökben nem volt megfelel? a sebességem, de ahogy n?tt a bizalmam úgy a sebesség is megfelel? lett. Kyle fantasztikus és nagyon jól éreztem magam” – mondta Rossi.

Biaggi visszatér Sbk

Hiába, itt könnyebb bukót cserélni mint mezt

 “Az útmutatás azt hiszem, jól sikerült. Az elején kicsit lassú volt, de aztán körröl körre javult. Végül igazán versenyképes id?t sikerült futnia, amivel beférne a top 15-be a Nationwide Series-ben. Azt hiszem, ez nem is annyira rossz, ha valaki beugrik az els? alkalommal mindenféle ismeret nélkül.” – így Kyle.

ugrás fel