EST. 2002

Végre itt a jó idő!

A hétvégén 20 fok körüli hőmérsékletet ígér a meteorológia ami az elmúlt hetek időjárása után rengeteg motorost csalogathat az utakra.

Gyorsan fussuk át mit érdemes átnézni indulás előtt:

Dokumentumok érvényessége: minden papírunk előbb utóbb lejár és lehet nem vettük észre. Jogosítvány, forgalmi és ide tartozik az EÜ csomag érvényessége is, ellenőrizzük őket indulás előtt.

Ha kivontuk a motort a forgalomból akkor vissza kell helyeztetni, ma még munkanap van, minimális plusz költségért de megtehetjük.

Kötelező biztosítás ellenőrzése

A motoron a következőket mindenképp nézzük át indulás előtt:

gumi nyomás ellenőrzés ( számoljunk azzal, hogy hideg lehet az aszfalt )

lámpák ellenőrzése (még mindig korán sötétedik)

fék folyadék ellenőrzése ( csavarjátok le a kupakot és nézzetek bele mert gyakran a tartály szélén csak a rá száradt csíkot lehet látni )

fékbetétek ellenőrzése ( ez pont olyan állapotban lesz mint ahogy hagytátok de ha ránéztek akkor berögzül, hogy érdemes pár teszt fékezést csinálni ami leszedi a lerakodott anyagokat a tárcsáról és a betétről )

ha nem teli tankkal raktátok el a motort akkor érdemes minél gyorsabban megtankolni és lehetőleg prémium üzemanyaggal, hogy a több hónapot állt üzemanyagot felfrissítsük

tükrök ellenőrzése, beállítása

Ruházat:

Hiába indulunk jó időben nagyobb tempónál és este hazafelé még komoly hideg érheti a testünket ezért ha lehet legyen nálatok tartalék meleg ruha. Plusz pulóver esetleg kesztyű, nyakmelegítő.

Jó motorozást!

ugrás fel