EST. 2002

Nebraskában sem kell hamarosan sisakot viselni

Az USA-ban visszafelé megy az idő, mind ezt a turizmus növekedésének érdekében. Az EU-ban egyre komolyabb a szabályozás mivel a statisztikák alapján a motorozás még mindig rendkívül veszélyes közlekedési mód. Franciaországban 80 km/h lett a közúti sebesség határ, Nebraskában azon gondolkodnak, hogy eltörlik a kötelező sisak viseletet.

A nagy víz másik oldalán államonként eltérő szabályozások vannak érvényben és van ahol nem szükséges sisakot viselni, csak kiskorúaknak ami jelen esetben 21 év alatt értendő. Tudomásunk szerint biztosítás függő is és van ahol a sisak nem de a napszemüveg kötelező viselet.

A módosítással a turizmus növekedését szeretnék elérni az államban és így Iowa, Illinois és más államokhoz hasonlóan itt is lehet majd szabad fejjel vezetni.

Ráadásul a sebességhatárt is fel akarják emelni sok helyen 65-70 mph-ről 80 mph-re. A két szabályozás nem biztos, hogy jó hatással lesz egymásra illetve a baleseti statisztikára.

„Amikor megnöveltük a sebességhatárt 1996-ban, 65-75-ről volt szó, és ez mintegy 24 százalékos növekedést jelent a halálesetek számában ( 61 élet ).” – mondta Nebraska Biztonsági Tanács tagja, Mark Segerstrom.

ugrás fel