EST. 2002

Villopoto és Hayden az év újoncai

Mint ahogy arra számítani lehetett, Ryan Villopoto lett az év újonca a tengerentúlon a motokrossz szakágban. A Monster Energy Drink/Pro Circuit Kawasaki üdvöskéje harmadikként végzett a Lites szuperkrossz-széria nyugati kiírásában, a Lites motokrossz-bajnokságban viszont nem akadt ellenfele a Ricky Carmichael utódjaként aposztrofált 18 esztend?s srácnak, emellett oroszlánrészt vállalt az amerikai válogatott diadalában az idei jubileumi 60. Nemzetek Krosszán, ugyanis ? lett a legjobb MX2-es motoros.

Flyin’ Ryan még egy évet biztosan lehúz a Lites kategóriában, elmondása szerint szeretné megnyerni a nyugati parti sx-bajnokságot, mely január elején veszi kezdetét, valamint megvédeni az mx-koronáját. Villopoto ezzel a kitüntetéssel csatlakozott a Ricky Carmichael, James Stewart, Travis Pastrana és Kevin Windham alkotta társasághoz, hisz karrierjük elején ?k is kiérdemelték már ezt a díjat.

A gyorsasági szakágban szintén egy Kawasaki-lovag kapta meg az év újonca címet. ? nem más, mint az aktuális MotoGP világbajnok Nicky Hayden öcsikéje, Roger Lee. Roger Hayden annak ellenére érdemelte ki ezt a díjat, hogy az idény nagy részét ki kellett hagynia sérülés miatt. A Legfiatalabb Hayden-fivér idén debütált a Superbike kategóriában, tevékenyen részt vett a gyár kategóriába való visszatérésében, öt top tízes finisével a 17. helyen végzett az év végi elszámolásnál. A kis Hayden jutalma Nakano MotoGP Kawasakija volt, melyet a Valenciai Nagydíj után próbálgathatott pár kör erejéig.

ugrás fel