EST. 2002

Visszatér a Ten Kate csapat az SBK mezőnybe

Alig pár napja írtunk róla, hogy a Holland csapat teljes erővel dolgozik a vissaztérésen, máris itt az első pozitív hír. Olasz lapértesülések úgy tudják, hogy a Dorna közbenjárásával megállapodás születhet a Yamaha és a Ten Kate csapat között.

A megállapodással sajnos nyilvánvalóvá vált, hogy a Suzuki egyenlőre nem érdekelt az SBK mezőnyben, és inkább minden erejét a GP-re fordítja.

Azonban a Dorna több okból sem szeretné elengedni, az egyik legrégebbi csapatot a sorozatból. Az első a több évnyi tapasztalat, második a mindnél több motor jelenléte a rajtrácson, harmadik és egyben szinte biztosan a legnyomosabb ok a francia piac felpezsdítése.

A Dorna kiemelten kezeli a Magny Course versenyt és ahhoz, hogy az adott országban érdeklődés mutatkozzon a futamok iránt, komoly fegyvertény lehet egy hazai versenyző.

A Ten Kate az olasz Lorenzo Savadorival tárgyalt mint lehetséges versenyzővel. Azonban, úgy tűnik a gazdasági érdekek, a sport politika, ezt akár felül is írhatja és az ötödik R1 nyergében egy francia pilóta landolhat.

A visszatérést a harmadik futamra jósolják a bennfentesek.

ugrás fel