EST. 2002

Vitarára esküszik a Magyar

Kijöttek a Magyar Suzik 2019-es üzleti eredményei. Immáron negyedik éve uralja a hazai új négykerekűek piacát, idén 16,32 százalék részesedésre tornázták fel magukat 25 766 regisztrált autóval. ebből 12 106 db Vitara volt, amiből tavaly rakták össze a félmilliomodikat Esztergomban. A második a toplistán az SX4 S-CROSS lett 9 246 eladott példánnyal, ami az összes tavaly eladott új autó (42 680 db) 22 százaléka. Jövőre egyébként már csak hibrid Vitarák és SX4-ek készülnek nálunk.

De jól megy a Magyar Suzukinak a motor eladás is, az Európai Suzuki csoporton belül ötödik éve a legnagyobb piaci részesedésű disztribútor. Itthon viszont már nem tudta elhozni a kétkerekűek között a pálmát, de szorosan tapad a BMW, Honda, Yamaha triumvirátusra. Panaszra tehát nincs okuk, már csak azért sem mert 24 százalékkal növelte az értékesített motorok számát 2018-hoz képest, egész pontosan 575 eladott motorral fejezték be az évet. Még jobban néznek ki a számok, már a Suzuki szemszögéből, ha típusra lebontva nézzük a statisztikákat. A tavalyi évben a V-Strom 650 a második legkelendőbb modell volt itthon aBMW R 1250 GS mögött.

Ráadásul április 1.től úgy döntöttek a Japánok, hogy az Esztergomi üzemük lesz a vállalatcsoport európai pótalkatrész- és kiegészítőtartozék-központja. Gondolom többek között ennek is köszönhető, hogy tavaly 80 új munkahelyet tudtak létrehozni hazánkban.

ugrás fel