EST. 2002

WSBK 2020 – Leon Haslam lesz Alvaro Bautista társa a Honda csapatnál

Eldőlt, hogy az angol versenyző fogja megosztani a box-ot a tehetséges spanyol versenyzővel. A HRC visszatérése azt mutatja, hogy komolyan gondolják az új motorral a cím elhódítását.

A brit versenyző karrierje egnagyobb sikerét élhette át a gyártóval és most igen csendben zajlottak a tárgyalások. A bejelentés is az EICMA keretein belül történt Milánóban.

Leon így vélekedett a kontraktusról: „Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhattam a HRC projekthez és megismerhetem az új motort. Egy álom vált valóra, alig várom, hogy a motoron üljek. Ami engem illet, a HRC visszatérése a WorldSBK sorozatba érdekes volt, nem tudtuk milyen motor lesz pontosan. A célom az volt, hogy lehetőségem legyen részt venni a projektben. A Honda és a HRC nem a második helyért akarnak küzdeni. Természetesen egy új motor és egy új csapat a bajnokságban, nagyon fontosak lesznek a tesztek. Biztos vagyok benne, hogy folytatjuk a szezont a kedvenc pályámon Philip Islande-en, ami az egyik kedvenc pályám. Már alig várom!”

Nyitókép: Twitter prtscreen

ugrás fel