EST. 2002

YAMAHA MotoGp 2018

Minden évben minden versenyző reméli, hogy jobbak tudnak lenni mint tavaly, ez érthető és a Yamaha csapatnál van is hova fejlődni. Szenvedős volt a tavalyi szezon, sokszor saját szatellit versenyzőjük jobban teljesített mint a gyári csapat versenyzői.

Pedig Vinales az egyike azoknak akik megfoszthatják Marquezt a tróntól, ahogy Rossi is odaérhet még mindig egy okos stratégiával és megbízható teljesítménnyel.

Mind ketten elmondták a sajtótájékoztatón, hogy sokat várnak az idei évtől és rengeteget készültek a télen.

Rossi – „A tanulás fontos, mindig a lehető legtöbb időt töltöm motoron. Még szezonban is edzek. Nagyon várom az első tesztet, Mavericknek és nekem nagyon hasonló gondolataink voltak és ez jó mert a Yamaha elég információval rendelkezett a fejlesztéshez.”

„ Tárgyalunk a csapattal és abba is belemennének, hogy csak egy évre írjunk alá. Nem akarunk sietni, nem sok mindent kell a szerződésben tisztázni de szeretnénk várni az első három versenyig „

Ahogy már írtuk Rossi ki vár, hogy milyen fejlesztési csomagot kap. Ettől teszi függővé a hosszabbítást. Érthető, ha a technika nem megfelelő Ő nagyobb hátrányba kerül mint fiatalabb versenytársai.

Vinales jól érzi magát a csapatnál és ezt semmi sem támasztja alá jobban mint, hogy aláírt újabb két évre a hangvillások csapatához.

„ Jól sikerült a téli felkészülésem, meglátjuk az első teszteknél, hogy teljesítek a motoron. A tapasztalatainkra építve szeretnénk javulni, tavaly gyorsan döntöttünk sok kérdésben de talán nem mindig a legjobb lehetőséget választottuk ki.”

Maverick elárulta még, hogy minél több kört szeretne teljesíteni a motorral és lehetőleg vízen is szeretne gyorsulni.

ugrás fel