EST. 2002

15 év börtönre ítélték a motorost gázolót

William Crum még 2015-ben húzta a kormányt egy motoros elé Texasban

Erősen elmarasztaló bűntetést kapott a 69 éves William Crum aki 2015-ben szándékosan húzta a kormányt egy szabálytalanul elöző motoros elé. A motoros utasának eltört a csuklója és igazából csak a szerencsén múllott, hogy nem lett nagyobb tragédia az esetből. Az egész incidenst videóra vette a motoros társa aki a baleset után kérdőre vont a kocsi vezetőjét. Ő azonban csak annyit mondott ” nem érdekel”.

Akkor arra hívatkozott, hogy szabálytalanul előzött a motoros, a tárgyaláson már probált más védekezési módot is találni. Azt állította egy pókcsipés miatt rántotta el a kormányt de ez végül nem nyert bizonyítást.

Az ügyész a legnagyobb büntetési tételt kérte ami 20 év. Az ítélet végül 15 év lett és ha a Crum nem kap kedvezményt akkor 84 éves koráig fog börtönben ülni. Ebből természetesen le kell vonni az elözetesben töltött éveket. Crum esetében súlyosbító tény volt, hogy már többször szembe került a törvénnyel.

A motoros is hibás volt, hiszen egy dupla záróvonalon elözött amit a tárgyaláson azzal indokolt, hogy Crum 45 mph-el ment a lehetséges 60 helyett. Ezt a biróság nem fogadta el.

Egy ilyen eset rendkivül extreme helyzetet teremt de vétlenül rengeteg motorost ér hasonló baleset. Elözés közben az autó vezetője csupán figyelmetlenségből úgy fordul el balra, hogy nem néz be a tükörbe. Ilyenkor teljesen zárja a motoros elött a sávot és szinte elkerülhetettlen az ütközés. Kérünk mindenkit, hogy óvatosan vezessen és vegye figyelembe azokat a tényezőket amik veszélyeztethetik a közlekedésben. Tartsátok be a követési távolságot és a sebbeség határokat mert mindenkit hazavárnak és holnap is lehet motorozni.

ugrás fel