EST. 2002

3,410.2 km egy nap alatt!

Megdöntötték a 24 órás motorral megtett legnagyobb távolság rekordját.

Akik túráznak azok tudják, hogy 1500-2000 km még megtehető ha az útvonal nagy mértékben tiszta szakaszokból áll, így pélául autópálya szakaszokból. Carl Reese azonban kicsit túl nyúlt ezen a  számon és megdöntötte Matthew McKelvey 2014 -es rekordját ami 3256,5 km volt.

A rekorder egy BMW K1600GT-vel tette meg a távot amin valamiért egyáltalán nem lepödünk meg. Kényelmes, gyors és megbízható túramotor, igazi jó választás erre a feladatra.

 Távolsági rekord motorral

A sikeres kisérlet Texas államban zajlott, Reese átlagsebbesége 148 km/h óra míg legnagyobb sebessége 226,9 km/h volt a mért időszakban. Ez azért fontos mert nem teljes 24 órát alatt teljesült a táv. Az eltelt idő 22 óra és 52 perc . Ha teljes időre vetitjük akkor 141,9 km / h volt átlagsebbesség.

 Távolsági rekord motorral

A megállás oka a gumik kopása volt így a maradék 1.18 perc már pihenéssel telt. A motoron Continental gumikat használtak és bár lehet gyors kopásnak tünik a 3410,2 km megtett kilométer után, azért ne felejtsük, hogy 22 órán át mentek a gumik üzemi hömérsékleten folyamatosan kihülés nélkül és végig komoly tempóban ráadásul egy nagyon meleg környezetben.

A BMW egyébként egy teljesen átlagos modellnek felelt meg, csupán egy plussz 8 literes tankot szereltek fel rá és egy nagyobb akkumulátor csomagot amivel egy sor Clearwater fénynek adtak tápot az éjszakai vezetéshez. A tunning a két kerék cseréjében ki is merült, oda szénszálas BST felnik kerültek.

Tehát ha valaki szeretné megdönteni a csúcsot hazánkból csak le kell ugrani Portugáliába, igaz azt egy nap alatt teljesítve 🙂

ugrás fel