EST. 2002

A Bajaj is harcba száll a Ducati részvényekért

Az indiai óriás megszerezné a prémium márkát a VW csoportól

A Ducati ismét eladó és a piacon már több szereplő is bejelentkezett a prémium márka vásárlása kapcsán. Legbiztosabbnak a Harlem ajánlata tűnt és talán tűnik . Az amerikai motorgyártó frissíteni szeretné portfólióját.

Nem úgy mint a Baja aki már birtokolja a KTM részvények egy jelentős részét és ezáltal van Európai kapcsolata. A cég vezetője optimistán nyilatkozott de semmi konkrét üzenet nem hangzott el. A Baja magas készpénz állománnyal rendelkezik amit hasonló üzleti lehetőségek kiaknázására tart. Vagyis ha akarják készek gyorsan előteremteni a vételárat. Ami jelenleg 1,5 MRD euróra becsül a piac.

A Baja nem rég mutatta be új modelljét a Domin art amit mindenki a Tucati Diavelő kicsinyített koppintásának tart. Ez is mutatja, hogy az indiai cégnek tetszik a Ducati fejlesztési iránya és ami még fontosabb, hogy az indiai vásárlóknak is tetszik még akár másolva kicsiben is.

 Bajaj-Ducati

Azt gondoljuk kevesen vannak a Ducati tulajdonosok között akik jobban örülnének egy Bajaj-Ducati üzletnek mint egy HD-Ducati verziónak. Pedig lehet, hogy az olasz márka így járna jobban. Az indiai piac hatalmas felvevő képességekkel bír és a Bajaj tökéletesen tudná értékesíteni a márkát.

Szinte biztosan jelennének meg kisebb modellek amiket ezekre a piacokra szánna a Bajaj és amiből jócskán profitálna a Ducati is. Még várnunk kell a végső döntésre ami a VW csoport kezében van és akik a diselgate miatt kényszerülnek megválni néhány értékes befektetésüktől.

ugrás fel