EST. 2002

A nő aki átírta a motorsport történelmét

Ana Carrasco a világ első női motorosa aki vb-futamgyőzelemmel büszkélkedhet

Hölgyeim és Uraim valami megváltozott, mindig is csodáltuk azokat a nőket akik motoroznak és ugyan úgy fordulnak vagy fékeznek mint egy férfi vagy akár jobban is. Most azonban van egy fiatal és mosolygós spanyol hölgy aki egy komplett férfi mezőnyt utasított a háta mögé és nem is akárhol, egy Supersport 300-as futamon.

Ana már az időmérőn is megmutatta, hogy számolni kell vele és ott lesz az elejében de a futamgyőzelemrőlvalószínűleg Ő is csak álmodni mert. Megérdemelten nyert, végig jól taktikázott és abban a kategóriában ahol egyszerre akár öten is lehetnének első Ő jött ki legjobban a végén a szélárnyékból és nyerte meg a futamot.

Ezzel meg van az első olyan pódium ahol hölgy állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Tehát megtört a jég! Milyen szép is lenne ha pár év múlva MotoGP-ben húzná a gázt és azzal a Vinalessel csatázna aki korábban csapattársa is volt.

Ana egyébként 3 éves korától motorozik , 4 éves korától versenyzik és volt olyan év amikor három bajnoki címet gyűjtött be. Olyan versenyeken edződött, mint a Spanyol 125 cm3-es bajnokság aminek nem nyitják meg a kapuit akárki előtt. 2013-ban debütált a sorozatban és azóta is igazi kis vidám sziget a férfiak között.

 Biaggi saját capata 2017

Mosolygósnak és harcosnak vallja magát, Ő volt az első aki férfit vitt a rajtrácsra napernyőt tartani és nem is akármilyen ruházatban. Érdemes követni a twitterét mert folyamatosan kedves posztokkal találkozhatunk és követhetjük, hogy egy mosolygós kislány milyen eszméleten munkát tesz bele ebbe a sportba.

 A nő aki átírta a motorsort történelmét Ana

A futam után meghatóan nyilatkozott:

„Nagyon örülök ennek az eredménynek” – mondta Carrasco a World SBK-nak. „Szeretném megosztani az egész csapatommal. Nagyon keményen dolgoztunk, és minden versenyen előrébb léptünk. ”

A magunk részéről továbbra is követni fogjuk és reméljük MotoGP győzelemig meg sem áll ez a csodálatos karrier.

 Biaggi saját capata 2017

ugrás fel