EST. 2002

A Yamaha átadta a 32-es épületet, melyben a vállalat zöld jövőjét fejlesztik

A japán gyártó bővíti azt a létesítményét, melyben a zöld motorok kutatására és fejlesztésére összpontosítanak, beleértve az elektromos és hidrogénmotorokat. A fejlesztés része olyan új berendezések (hidrogéntartályok, stb.) beüzemelése, mely segíti a tesztelési fázist. A 32-es épületnek nevezett fejlesztési központ, 9011 négyzetméter alapterületű a fejlesztéseket követően.

A Yamaha motor 2021 júliusában felülvizsgálta a 2050-re szóló környezetvédelmi tervet, melynek alapjait még 2018-ban fektették le. A felülvizsgálat eredményeképpen új célt tűzött ki a gyártó, 2050-re minden tevékenységében szén-dioxid semleges lábnyomot szeretne hagyni. A cél természetesen érinti a termékek életciklusát is.

A változásoknak köszönhetően, a Yamaha Motor célja, hogy 2050-re 90%-kal csökkentse a termékeinek CO2 kibocsátását, a 2010 kibocsátáshoz képest.

Ezen túlmenően, a vállalat olyan következő generációs intelligens bemutatótermek létrehozását tervezi, amelyek támogatják a szén-dioxid-semlegességet. Valamint tovább fejleszti az ügyfélközpontú technológiai, értékesítési és szolgáltatási rendszereit.

Fotó: yamaha

ugrás fel