EST. 2002

A Yamaha Yard Built visszatért

Új, „dupla stílusú” Yard Built XSR700 a Rough Crafts műhelyéből

forrás : yamahapress

A Yamaha Yard Built visszatér Tajvanba a Rough Crafts élményért

A Yamaha Yard Built programja hamisítatlan egyedi stílusban kezdi a 2017-es évet, és visszatér a tajvani mester, a Rough Craftsot vezető Winston Yeh műhelyébe. A Rough Crafts 2015-ben átépített XJR1300 motorkerékpárjával, a The Guerilla Fourral magasra tette a lécet. A Yamaha ezúttal arra kérte fel, hogy a Sport Heritage szegmens középsúlyú bajnokát, az XSR700 modellt vegye alapul az év első egyedi motorkerékpárjához.

 yamaha yard built Rough Crafts

Winston a váz vágása és hegesztése nélkül, szabadon alakíthatta át a határozott, középkategóriás XSR700 motorkerékpárt jellegzetes saját stílusában. Az eredmény nem egy, hanem két mestermű. Az egyszerűen kicserélhető elemek kevesebb mint egy óra alatt „The Corsa Scorcher”-ré, café racerstílusú utcai géppé, illetve „The Soil Scorpion”-ná, salakpályás, scrambler stílusú motorkerékpárrá változtatják az XSR700 modellt.

„Ez az első „dupla stílusú” egyedi motorkerékpárunk, amelyet egyetlen gépből készítettek” – mondta el Cristian Barelli, a Yamaha Motor Europe marketing-koordinátora. „Kiválóan bemutatja, milyen sokoldalúan alakítható át az XSR700. Akár egy café racert, akár egy scramblert szeretnél építeni, ez a motorkerékpár bizonyítja, hogy mindkettőt megteheted anélkül, hogy elveszne az eredeti motorkerékpár karaktere és vezethetősége.”

 yamaha yard built Rough Crafts

„Az XSR fantasztikus kiindulópontnak bizonyult” – nyilatkozta Winston. „Imádom a 700-as modell csővázas szerkezetét, a teljesítmény-tömeg aránya pedig tökéletes. Az új tervezésű, rövidebb váznak és a leszerelhető hátsó váznyúlványnak köszönhetően nem kell szétvágni a vázat ahhoz, hogy megfelelő alakja legyen egy egyedi motorkerékpár megépítéséhez.”

 yamaha yard built Rough Crafts

 yamaha yard built Rough Crafts

„Nehéz döntést kellett hoznom: használjak clip-on kormányt, és építsek egy café racert, vagy válasszak lapos karokat, és csináljak belőle trackert? Ekkor jött az ötlet: miért ne alakítsuk át úgy a külsejét, mintha egy kit lenne, amellyel a vásárlók később a saját elképzelésük szerint változtathatják a felfüggesztést, a kerekeket, a fékeket és a kormányt, hogy olyan motort építsenek, amilyet szeretnének?”

 yamaha yard built Rough Crafts

Azt akarta, hogy a szett a lehető legsokoldalúbb legyen, ezért egy villahídkészletet tervezett YZF-R1 villákkal, valamint R1 keréktengelyekkel, fékekkel és az R1 első részéhez tervezett kerekekkel. Ezután az azonos kialakítású, a 700-as modellhez tervezett hátsó kereket használta fel, és az egyedi első és hátsó kereket közvetlenül fordított villákkal látta el.

 yamaha yard built Rough Crafts

Az egy motor/két kialakítás koncepció megvalósításához bevetette a Shark Factory X2E teljes mértékben állítható, távvezérelt digitális felfüggesztését, amellyel könnyedén átállíthatóvá tette a készletet aszfalton közlekedéshez vagy salakmotorozáshoz.

A motorkerékpár café racer változata ultrakönnyű, karbonszálas Rotobox kerekekkel és Gilles Toolingclip-on kormánnyal rendelkezik, a teljesítményt pedig egy YZF-R1 modellhez tervezett Akrapovič titán kipufogócső tökéletesíti.

 yamaha yard built Rough Crafts

A scrambler változatot Wukawa Industry Co. által gyártott könnyű, kovácsolt kerekekkel, kézzel készült lapos kormánnyal, valamint egy tracker stílushoz igazított Akrapovič titán XSR700 kipufogócsővel szerelték fel. A café racert légbeömlői teszik karakteresebbé, míg a scrambler Sprint Filter vízálló szűrői biztosítják, hogy biztonságosan játszadozhass vele a salakon. A két motort egyedi Beringerfékkombinációval szerelték fel.

A „Faster XSR” burkolatszettet az MS Pro készítette. Egy egy darabból álló, karbonszálas elemből, valamint egy alatta lévő kisebb alumíniumtartályból áll, amelyeket módosítás nélkül fel lehet csavarozni.

 yamaha yard built Rough Crafts

A Corsa Scorcher café racert gyönyörű részletek díszítik, a kipufogóján pedig egy egyedi Rough Craftsösszekötő található. A féknyergek és rotorok az alapfelszereltség részét képező XSR elemek, amelyek a Beringer első készlethez csatlakoznak. A hátsó részen egy Wukawa Industry lánckerék található GillesTooling hátsó készletekkel és MS Pro lábtartókkal. Az MS Pro vezérlőknek köszönhetően minden elérhető a kormányról az egyedi Rough Crafts markolatok és az egyedi Rough Crafts Fin Stylekormányrúdemelők mellett. Még több jellegzetes, saját tervezésű Rough Crafts megoldást találunk, ha a rácsos fényszóróra, a tanksapkára és természetesen a karbon burkolatra pillantunk. Végül, de nem utolsósorban a motorkerékpár egészét Rough Crafts légbeömlők emelik ki.

A Soil Scorpionná alakuláshoz lekerülnek az alapfelszereltség részét képező XSR rotorok és féknyergek, hogy átadják a helyüket a Beringer alkatrészeknek a kovácsolt Wukawa Industry kerekeken. Az új üléshelyzetet a jellegzetes Rough Crafts Fighter karok és az MS Pro vezérlők teszik lehetővé.

Az egyedi motorkerékpárt két finoman eltérő festés teszi teljessé, amely a Rough Crafts műhellyel régóta együttműködő Air Runner Custom Paint munkája.

További információkért látogass el a www.roughcrafts.com weboldalra.

ugrás fel