EST. 2002

BMW Motorrad X2City

Ha unod a városi dugókat de motort sem akarsz most vásárolni

Sokan vannak ebben a kánikulában a városban akik okos alternatív járműveket keresnek. A motor egy jó közlekedési forma de egy belvárosi lakosnak lehet még az is nyűg. Hol parkol vele otthon vagy a cégnél biztonságosan, vagy hol szervizelteti? Az elektromos járművek pont ezekre fognak érdéekes és jó válaszokat adni. Volt benzines roller is a piacon de közel nem volt annyira életképes ötlet mint elektromos formában. Befér egy liftba, lehet vele parkolni az előszobában és még sorolhatnánk az előnyöket. Ráadásul elég egy konektor a cégnél és munka közben fel is tölthetjük.  Télen sem fagyunk rjata halálra és 25-30 kilóméter a városban egy rolleren több mint elégéséges minden szempontból. A BMW garancia a minőségre és a megjelenésre épp úgy mint a használhatóságra. Ha lesz belőle teszt modell mindenképpen kipróbáljuk de addig is fussátok át a céges infókat:

BMW X

Új, friss arculattal bővíti a BMW Group kínálatát a károsanyag-kibocsátás nélküli kétkerekűek piaci szegmensében a BMW Motorrad X2City. Az elektromos kiegészítő hajtással ellátott roller könnyű és kompakt technikával juttatja el tulajdonosát úti céljához, egyaránt függetlenül a közlekedési dugóktól, a parkolóhely hiánytól és a közösségi közlekedés menetrendjétől. Akár 25 kilométer/óra sebességével és mintegy 25 – 35 kilométer elektromos hatótávjával a BMW Motorrad X2City a mindennapok ideális közeledési eszköze a nagyvárosok mind zsúfoltabb forgalmában. A BMW Motorrad ezzel újabb egyértelmű jelét adja elkötelezettségének a jövő nagyvárosi egynyomú mobilitása hosszú távon fenntartható és innovatív megoldásainak fejlesztése iránt. „Pedelec25” besorolásával az újdonság 14 éves kortól, bukósisak és motorkerékpár-jogosítvány nélkül is bárki által használható.

A BMW Motorrad X2City a BMW Motorrad és az – egyebek mellett a Kettler, Bulls, Pegasus és Hercules márkákat tömörítő – ZEG együttműködésének eredménye, ennek megfelelően nem a BMW Motorrad értékesítési szervezetétől, hanem bizonyos kerékpár-szaküzletekben, illetve a KETTLER Alu-Rad GmbH online-áruházában vásárolható meg. A szerviz és a garancia ugyancsak a kerékpár-szakkereskedéseken keresztül bonyolítható. Az értékesítés e csatornáin keresztül a BMW Motorrad a hagyományos motorkerékpárokén túli, újabb vásárlói célcsoportokat érhet el. A BMW Motorrad X2City előreláthatólag 2017 végére érkezik a boltokba.

Könnyű és kompakt

BMW X

Tökéletesen hangolt menettulajdonságok

A robusztus, levegővel töltött gumiabroncsokkal szerelt, nagy átmérőjű és széles kerekek biztos tapadást, emellett a jó minőségű utakon túl is biztonságos és kényelmes menettulajdonságokat kölcsönöznek a BMW Motorrad X2City számára – még az útegyenetlenségeken áthaladva, vagy épp macskakövön vagy laza talajon közlekedve is. A stabil vázszerkezet szintén nagyban hozzájárul az agilis, mégis könnyű irányíthatósági tulajdonságokhoz. A kellően hatékony lassulásokról az első és a hátsó keréken egy-egy erőteljes és pontosan adagolható, hidraulikus tárcsafék gondoskodik. Mindkét fékkar mozgási tartománya egyénileg állítható. A fékezési dinamikáját és intenzitását teste tömegközéppontjának megfelelő áthelyezésével még tovább fokozhatja a rollerező. A jármű lassulását a hátsó lámpatestbe integrált féklámpa jelzi jól láthatóan a mögöttes forgalom számára.

A BMW Motorrad prémiumszínvonalú igényességének szellemében kizárólag a legszínvonalasabb anyagokat és komponenseket használták fel. A hajtásrendszer és a lítiumion-akkumulátor (48 hónap garanciával) a Marquardt cégtől érkezik, míg a világítástechnika a Supernova, a fékberendezés pedig a Magura terméke. Természetesen a szabályos közúti használat érdekében minden biztonsági és világítási rendszer megfelel a német forgalomba helyezési előírásoknak (StVZO).

Sokoldalú és a mindennapokban is jól használható

A függőleges testhelyzetnek megfelelően a BMW Motorrad X2City mindenkor jó rálátást biztosít a környező forgalomra, miközben a rollerező a közlekedés többi résztvevője számára is jól észlelhető. A tökéletes ergonómiáról a mélyre süllyesztett lépőfelület és a kormány teleszkópfunkciója gondoskodik, 1,60 és 1,90 méteres testmagasság között a BMW Motorrad X2City mindenki számára kényelmes és biztonságos testtartást tesz lehetővé. A bőségesen alkalmazott burkolati elemek, illetve az első és hátsó sárvédő hatékonyan tartják távol a szennyeződéseket és a felfröccsenő vizet, így a BMW Motorrad X2City használata még nedves időjárási körülmények közepette sem igényel speciális ruházatot. A kijelző-/kezelőegységbe épített mikro-USB csatlakozó a lítiumion-akkumulátorról igény szerint menet közben is lehetővé teszi az okostelefon töltését.

BMW X

Spontán utazási élmény, sokoldalúan és károsanyag-kibocsátás nélkül

A BMW Motorrad X2City az egyéni nagyvárosi mobilitás teljes palettáját lefedi, életkortól függetlenül. Éppolyan vonzó közlekedési eszköz az iskolába vagy a munkába vezető úton, mint szabadidőben. Kényelmesen és károsanyag-kibocsátás nélkül indulhat vele használója bevásárolni vagy éppen városnézésre a nagyvárosi agglomerációkban, egyszerűen elhaladva az időt rabló közlekedési dugók mellett. Hasonlóképpen könnyen viheti magával utazásai során, akár lakóautóval, lakókocsival vagy hajóval is, hogy mindenütt a spontán és élvezetes közlekedés élményét kínálhassa. Noha a BMW Motorrad X2City nem igényel speciális ruházatot és bármikor azonnal útra kész, a fokozott biztonság érdekében feltétlenül ajánlott a kerékpáros sisak. A BMW Motorrad X2City vonzó és károsanyag-kibocsátás nélküli alternatívaként bővíti tovább a nagyvárosi mobilitás világát.

ugrás fel