EST. 2002

CALIFORNIAN JAWA 351 CONCEPT

Oberdan mester megálmodta az új Jawa modellt és pár BSA-t is mellé.

A Mahindra még tavaly vásárolta meg a Jawa és a BSA gyártási illetve tulajdon jogait. Még nem történt semmi publikus de Oberdan Bezzi már tavaly év végén megrajzolta az új Jawa modellt amivel szerinte az indiai gyártó előrukkolhat. Most a BSA-t vette kézbe és komponált pár modellt. A Bezzi-re érdemes odafigyelni mert mániákusan követi a motor piaci szereplők mozgásait és tervez motorokat mielőtt bárki kihozna akár csak egy skiccet is az adott modellből.

 JAWA California Concept Mahindra Bezzi

JAWA CALIFORNIAN 351 CONCEPT

 

Ha lehet hinni a szobeszédnek komoly gyárak is terveztetnek vele ami a munkáit elnézve teljesen érthető. Bezzi szerint a Jawa egy elnyühetetlen európai márka amit az indiaik úgy keltenének éltre, hogy megtartanák első körben a sikeres 350-es modellt és a régi verziót újjítanák fel a kornak megfelelő alkatrészekkel. Tény, hogy ha sikerülne egy ilyen motort előállítani és esetleg a régi Jawa gyárban gyártani akkor akár sikeres is lehetne. Másik oldalról az erurópai össz eladások volumene sem tenne ki annyit mint egy indiai falú eladási statisztikái.

 JAWA California Concept Mahindra Bezzi

BSA LIGHTNING 300 CONCEPT

 

Tehát van ami ellentmond az elképzelésnek de tény, hogy a Mahindra komolyan nyomul a piacainkon. Elég ha csak Max Biaggi-ra és csapatára gondolunk. Ők is Mahindrával mennek és a marketing szerint eddig nagyon elégedettek.

 JAWA California Concept Mahindra Bezzi

BSA FIREBIRD SCRAMBLER 300 CONCEPT

 

A BSA már egy teljesen más kategória, a Triumph vagy a Norton szintjén állt mikor fénykorát élte, sőt talán még népszerübb is volt bizonyos piacokon. A brand könnyen elviselne komolyabb modelleket de Brezzi szerint itt a régi motorok stílus jegyei fognak találkozni a jelenlegi Mahindra fejlesztésekkel. Meglátjuk mindenestre a tervek életszerűek.

 JAWA California Concept Mahindra Bezzi

BSA MX 355 CONCEPT

 

 JAWA California Concept Mahindra Bezzi

BSA DESERT SLED 355 CONCEPT

 

ugrás fel