EST. 2002

Dovizioso elutasította a Ducati ajánlatát

Mint köztudott a Ducati 6 millió eurós ajánlatot tett Dovi számára a következő időszakra. Ez komoly emelés a jelenlegi 2 millió euróhoz képest, azonban az olasz menedzsere Simone Battistella nyilatkozatában rámutatott még messze az aláírás időpontja.

” Még mindig nagyon messze vagyunk a megállapodástól. Találkoztunk a Ducati-val, és végül úgy döntöttünk, hogy egyeztetnünk kell a megállapodás megkötése előtt. Andrea nem követel semmi rendkívüli, semmi lehetetlen: csak azt akarja, amit érdemel a munkájáért. Jelen pillanatban nem vagyunk közel egy megállapodáshoz . ”

A Ducatinál jelenleg Lorenzo 12 millió eurót keres ami a legmagasabb összeg a bajnokságban, a spanyol a nyertes Yamaha nyergéből szerződött át az vörösökhöz,bár pályája mélypontján van legalább anyagilag kifizetődő időszakot mondhat magáénak.

Dovi fizetése ehhez képest elenyésző, pedig az eredményeket Ő szállítja, nincs is jelenleg olyan versenyző a bajnokságban aki a helyére léphetne. A szatellit csapatoknál vannak időszakosan jó eredmények, Andrea teljesítménye mindenkit felülmúl. Ha Ducati nyerni akar, akkor szüksége van Doviziosora, és ezt az olasz is tudja.

A fizetések ráadásul meredeken emelkednek a bajnokságban, Marc Marquez most irt alá két évre a Honda csapathoz, 15 millió eurós fizetéssel.

Megoldás lehetne, ha Lorenzo távozna a csapatból és a helyére kerülne egy kevesebbet kereső versenyző, míg Dovi megkapná Lorenzo fizetését. A spanyol versenyzőt tárt karokkal várná a Suzuki, helyére pedig jöhetne valaki egy szatellit csapatból.

Pletykák szerint Dovi is tárgyal más csapatokkal, ( Honda , Suzuki ) de a végén szinte biztosan, a Ducatival fog megállapodni.

ugrás fel