Hirdetés
Kezdőoldal Magazin Drasztikusan drágulhat az üzemanyag

Drasztikusan drágulhat az üzemanyag

Hirdetés

Megállapodás született az OPEC kongresszuson

Az OPEC vagyis az olajtermelő országok kartellje szerdán megállapodott arról, hogy napi 1,2 millió hordóval csökkenti a kitermelést. A hírt a Bloomberg szellőztette meg saját forrásra hívatkozva.

Amennyiben igaz a megállapodás az elkövetkező időszakban akár drasztikusan is emelkedhet a kőolaj ára. A jelenlegi alacsony olaj árat pont annak köszönhatjük, hogy a sivatagi kitermeléssel rendelkező Szaudarábia leakarta szórítani és ezzel nehéz helyzetbe vagy meginkább csődbe juttatni a felszíni kitermelőket. A pala olaj azonban ismét előtérbe kerülhet Trump megválasztásával így elképzelhető, hogy a mostani megállapodás több más indok miatt de nem lesz képes hosszú távon komoly hatást kifejteni. A csökkenő villagazdaság amitől a globális kereskedelem is szenved komoly piac veszteség az olajtermelőknek. Ráadásul az elektromos járművek és az egyre szígorubb környezetvédelmi előírások is vissza vetik a keresletet.

 Benzinár 2017

Ma már emlekedett az olaj ára ahogy az amerikai dollár is felfelé kuszott. Jelenleg megmondhatatlan mi a jövő de reméljük nem lesz újra 450 forint vagy a körüli üzemanyag ár pár éven belül.