EST. 2002

Drasztikusan drágulhat az üzemanyag

Megállapodás született az OPEC kongresszuson

Az OPEC vagyis az olajtermelő országok kartellje szerdán megállapodott arról, hogy napi 1,2 millió hordóval csökkenti a kitermelést. A hírt a Bloomberg szellőztette meg saját forrásra hívatkozva.

Amennyiben igaz a megállapodás az elkövetkező időszakban akár drasztikusan is emelkedhet a kőolaj ára. A jelenlegi alacsony olaj árat pont annak köszönhatjük, hogy a sivatagi kitermeléssel rendelkező Szaudarábia leakarta szórítani és ezzel nehéz helyzetbe vagy meginkább csődbe juttatni a felszíni kitermelőket. A pala olaj azonban ismét előtérbe kerülhet Trump megválasztásával így elképzelhető, hogy a mostani megállapodás több más indok miatt de nem lesz képes hosszú távon komoly hatást kifejteni. A csökkenő villagazdaság amitől a globális kereskedelem is szenved komoly piac veszteség az olajtermelőknek. Ráadásul az elektromos járművek és az egyre szígorubb környezetvédelmi előírások is vissza vetik a keresletet.

 Benzinár 2017

Ma már emlekedett az olaj ára ahogy az amerikai dollár is felfelé kuszott. Jelenleg megmondhatatlan mi a jövő de reméljük nem lesz újra 450 forint vagy a körüli üzemanyag ár pár éven belül.

ugrás fel