EST. 2002

FIM -ugyanazon a hétvégén akár két versenyt is tarthatunk

A Koronavírus miatt lassan teljesen lebénul a MotoGP gépezete is. Az már előre látható és tudható volt, hogy pár futam kiesik a naptárból. A mostani szabályok értelmében, a húsz futamból tizenhármat kell megtartani, hogy érvényes bajnokságot lehessen rendezni.

A texasi forduló már biztosan elesett, a rendezők év végére szeretnék átrakni a futam időpontját. Jelenleg Argentina és április 19 a következő start dátuma.

Rengeteg nyilatkozat látott már napvilágot az ügyben, azt mindenki elismeri, hogy ebben a drámai helyzetben a sport csak második helyet foglalhatja el. Azonban szeretnék megvédeni a munkahelyeket és a beruházásokat is, amennyire ezt az mostani korlátozások lehetővé teszik.

„Meghosszabbíthatjuk a hétvégét és rendezhetünk két versenyt. Rugalmasnak kell lennünk, és ha két futamot kell csinálnunk ugyan azon a pályán, miért ne csinálnánk meg? Nézők nélkül is versenyezhetünk.”

Vészmegoldások születnek, ami teljesen érthető, hiszen a legutolsó hír, hogy minden Olaszország és Spanyolország közötti járatot töröltek. Az intézkedés március 25-ig tart de ez erősen veszélyezteti a Jerez-ben tartandó tesztelést. Közben a háttérben már meg is születtek az első konfliktusok, Alex De Angelis, aki a MotoE kategóriában versenyez, arra panaszkodott, hogy a csapata biztosítja a hazautat a családjához, de a szövetség nem állítja le a teszteket. Szerinte ez nem korrekt elbánás az olasz versenyzőkkel szemben.

ugrás fel