EST. 2002

Fizetések a MotoGp-ben!

Tippeljetek ki keresi a legtöbbet az idén a versenyzők közül? Segítűnk, nem Rossi!

Évekig Rossi vezette a fizetési listát de megváltoztak az idők és ez rendben is van. Viszont érdekes, hogy mekkora szakadék tátong akár egyetlen csapaton belül is.

Lorenzo hatalmasat szakít a Ducati szerződéssel és természetesen itt még nincs szó a szponzor pénzekről. Az olasz istálónak mindent megér, hogy világbajnokot avassanak. Bár a verseny még el sem kezdődött így felesleges túlzó következtetéseket levonni de Dovizioso a mostani állás szerint sokkal jobb vétel volt mint a listát vezető spanyol világbajnok.

 Motogp fizetesek

Jorge 12,5 M eurós fizetése magában is sok de összehasonlítva csapattársa 1,5 M fizetésével már már rengetegnek tűnik.

A második helyezett teljes joggal érthető a tavalyi eredmény listát nézve , azonban Pedrosa fizetése itt is hatalmas különbséget mutat. Igaz a két Spanyol közül Ő valóban rosszabúl teljesít és még igy is túl van fizetve a fiatalokhoz képest akik bő 1 millióval keresnek alatta.

 Motogp fizetesek

De ne ugorjuk át Rossit aki ugyan elvesztette nyerő pozicióját de még igy is kiemelkedően keres a mezőnyben és az elmúlt években bőséggel volt mit befektetnie különböző vállakozásokba (Dainese,stb).

A három fiatal mintha összesúgott volna vagy azonos manager képviseli őket de lényeg, hogy fizetésük teljesen megegyező összeget tesz ki. Ha nekünk kellene választanunk ebből a a listából és számítana a pénz és a sebesség akkor biztosan Maverick lenne a nyerő.

Azonabn tudjuk, hogy egy versenyző értéke nem csak az eredményekből áll. Szeretni kell, felnézni rá. Ehhez pedig egyéniség szükséges ami sokszor többet ér anyagilag mint bármilyen trófea.

01. Jorge Lorenzo - 12.5 million EUR 
02. Marc Marquez - 9 million EUR 
03. Valentino Rossi - 6.5 million EUR 
04. Dani Pedrosa - 2.5 million EUR 
05. Andrea Dovizioso - 1.5 million EUR 
06. Andrea Iannone - 1.5 million EUR 
07. Maverick Vinales - 1.5 million EUR 
08. Aleix Espargaro - 1 million dieuro 
09. Cal Crutchlow - 800 000 EUR 
10. Pol Espargaro - 750 000 EUR 
11. Alvaro Bautista - 500 000 EUR 
12. Bradley Smith - 500 000 EUR 
13. Danilo Petrucci - 150 000 EUR 
14. Scott Redding - 150 thousand euro
ugrás fel