EST. 2002

Graziano Rossi: „Valentino nagyon közel volt az F1-hez”

Rossival folyamatosan tele van az talján sajtó. Pár napja egy 5 éves kislánynak ajándékozott egy dedikált bukósisakot most pedig édesapját faggatták az F1-el kapcsolatban.

 Valentino Rossi F1 2017

A 9 szeres világbajnok édesapja aki maga is versenyző volt azok után nyilatkozott, hogy Rossi az 5. alaklom után megnyerte a Monza rally Showt.  Röviden Graziano elmesélte, hogy fia már fiatalon is érett versenyző volt. Mikor 10-11 éves korában minibike-ban versenyzet dönteni kellett egy pole pozició utáni helyezkedésről. Az apa-edző elő állt egy koncepcióval de Valentino ránézett és csak annyitt mondott „Apa, hadd csináljam kérlek”.

 Valentino Rossi F1 2017

Az elkövetkező években is maradt Rossi hozzá állása és a történetet már mind ismerjük. Monza Rally után megkérdezték Rossit Nico Rosberg visszavonlulásáról. Akkor azt nyilatkozta nem keresték meg de szívesen meghallgatja az ajánlatot.

 Valentino Rossi F1 2017

Graziano elárulta, hgy évekkel ezelött Rossi nagyon közel volt egy F1 váltáshoz de mert számára a Forma1 színvonala az egyetlen ami a MotoGP hasonlítható. De akkor túl erős volt a szerelem a MotoGp iránt és minden más autós verseny kicsit visszalépés lett volna fia számára de ha egyszer befejezi a motorversenyzést még dönthet a rally vagy esetleg túraautó versenyek mellett.

ugrás fel