EST. 2002

John McGuinness a Brit Birodalom Rendjének tagja lett (MBE)

McGuinness három évtized alatt 23 győzelmet aratott, és ezzel vitathatatlanul a legnagyobb élő legendája az Isle of Man TT versenyeknek. Ezzel a teljesítménnyel felkerült arra az újévi listára, melyen a területükön kimagasló teljesítményt nyújtó angolok találhatóak. A világjárvány miatti korlátozások nem tették lehetővé, hogy a kitűzött időben megtartsák a díjátadó ünnepséget, ezért McGuinnessnek 2022. február 15-ig várnia kellett a tiszteletkereszt átvételével.


A brit lovagrendnek öt katonai és polgári fokozata van, és csak a két legfelső fokozat jár a lovagi cím megszerzésével. A fokozatok sorrendje fentről lefelé: GBE (lovag nagykereszttel), KBE (lovagparancsnok), CBE (parancsnok), OBE (tiszt), MBE (tag).

John, ezzel egy nagyon kicsi és híres motoroscsoportba lépet, amelyben olyan neveket találunk, mint John Surtees, Mike Hailwood, Phil Read, Barry Sheen, Joey Dunlop, Carl Fogarty, Peter Collins, Gary Hocking, Mario Costello.

A palotai átadó után John ismét kedvenc versenyére koncentrálhat, mely két év kihagyás után kerül újra megrendezésre, és egyben a 100. rajtolása is lesz, a már MBE tag motorosnak.

Nyitókép: twitter.com prtscreen

ugrás fel