EST. 2002

Lorenzo-Ducati, Rossi-Vinales!

Érdemes oda figyelni a csendes időben is a hírekre mert komoly dolgok alakulnak a királykategóriában.

Az idei év több szempontból is érdekes lesz. Miközben a csapatok készülödnek és lázasan folyik a munka a versenyzők is probálják hasznosan eltölteni az időt. Itt nem csak edzésre gondolunk hanem egy kis marketingre. Ebben Rossi volt mindig is a legjobb de lassan a többiek is tanulnak és vesznek át dolgokat illetve rájönnek a közösség építés fontosságára.

Lorenzo átnyergelt a Ducatira és most a téli csendben kicsit közelebb vitte a rajongókat az okokhoz. Sokan azt gondolták, hogy Rossi és Lorenzo közötti kapcsolat miatt váltott a Spanyol világbajnok de úgy tünik mások a tények.

” A Yamaha egyidőben felejánlotta nekem és Rossinak a szerződés hosszabítást. Rossi habozás nélkül elfogadta de nekem gondolkodási idő kellett. Végül elfogadtam egy másik csapat ajánlatát. Azonban nem Rossi megújítása hanem külső tényezők befolyásolták a döntésemet. “

” A Ducati hatalmas múlttal rendelkező csapat és csak egy világbajnoki címmel a MotoGp-ben. A Yamahával már nyertem egy címet és most 2017-ben a Ducatival szeretnék. Ez a cél.”

Hozzá tette még, hogy : ” nyerni szeretnék, ha valaki mindig nyer akkor nehéz motívált maradni azonban nekem a győzelem olyan mint a drog “

Céljairól csak annyit közölt : ” Addig maradok a MotoGp-ben amíg motívált tudok lenni. Jelenleg rengeteg a cél és nagy az ambicó, hosszú távú előrejelzéseket nem tennék.”

 Lorenzo Ducat 2017

Úgy tünik minden versenyző megjárja a bizonytalan kört és most Lorenzon van sor. A sikeres évek után valami egyedi és sajátot szeretnének felépíteni ami másnak nem sikerült. A Ducati pedig az egyik legjobb kinálkozó lehetőség a piacon. Lorenzo jól látja valóban csak egy VB címet nyerek és reméljük nem Ő lesz a következő aki csúnyán elvérzik a vörös szönyegen. Egy biztos a Ducati jelneleg az eddigi legjobb formáját hozzá, végre kontrolálhatónak tűnik az ereje de még mindig vannak hibák. Ha Lorenzonak seikerül az utolsó simításokat úgy véghez vinni, hogy a motor feküdjön a versenyzési stílusához akkor odaérhet de ahhoz stabíl és folyamatos eredmények kellenek.

Ezt valószínűleg Ő is tudja mert edzőt cserélt és most Ivan Lopez Alarconnal készül aki jelenleg is tartja a 24 órás kerékpározás csúcsát ( 819 km ). Lorenzo tehát érzi, hogy az első évben nem biztos, hogy dominálni tud, inkább szívósan és stabilan szeretne előre menni, minden pontot össze szedve.

A másik szál a Rossi-Vinales alkotta Yamaha különítmény. Nem árulunk el titkot mikor azt állítjuk Rossi fellélegzett mikor a Spanyol rivális áttette székhelyét a Vörösökhőz. Azonban az érkező új társ amelett, hogy 21 éves rendkivül gyors is. Szinte azonnal “hazatalált” a Yamaha nyergében és nem sok segítségre szorult a tesztek ideje alatt.

Már most felrepültek olyan teóriák, hogy Rossi keményen fog bánni a tehetséges újjonccal. Kevesen vannak olyan közel Rossihoz mint barátja, marketingese, asszisztense és még kitudja milye Uccio azaz Alessio Salucci.

 

Rossi sisakja Uccionak

 • Rossi sisakja Uccionak
 • Rossi sisakja Uccionak
 • Rossi sisakja Uccionak
 • Rossi sisakja Uccionak
 • Rossi sisakja Uccionak
 • Rossi sisakja Uccionak
 • Rossi sisakja Uccionak
 • Rossi sisakja Uccionak
 • Rossi sisakja Uccionak
 • Rossi sisakja Uccionak
 • Rossi sisakja Uccionak
 • Rossi sisakja Uccionak
 • Rossi sisakja Uccionak
 • Rossi sisakja Uccionak
 • Rossi sisakja Uccionak

 

A barátság olyan régi, hogy Vale egy saját sisakkal köszönte meg a barátja kitartását. 

Adódik tehát, hogy ha valaki akkor Uccio valóban belát a kulisszák mögé. Nem is olyan régen tett pár nyilatkozatott amiből megpróbálunk kicsit csemegézni.

“A csapat hangualata fantasztikus, most, hogy Lorenzo elment és jött Vinales . Ő nagyon gyors és nagyon fiatal de a hangulat még mindig lenyűgöző. “

” Meglátjuk, hogy változnak a dolgok, Lorenzo nagyon erős volt és rengeteg tapasztalattal rendelkezett. Mavericknek talán szüksége lesz 1 évre, hogy mindent megértsen. Nagyon gyors kört ment de meglátjuk verseny közben “

Uccio jól látja és valóban a gyors kör még nem jelenti azt, hogy valaki versenyben is képes jól menni. Mi azonban nem féltjük Vinalest és azt gondoljuk lesz annyira motivált, hogy akár harcok árán is de előre verekedje magát. Persze elképzelhető, hogy az első időszakban túlbuzgó lesz és 19-re lapot kér vagyis vagy nagyon jól megy egy futamon vagy elesik. Az öreg versenyzők valoszínűleg rájátzanak majd erre a lapra kérdés Maverick mennyire ül majd fel ezekre a hullámokra.

 Lorenzo Ducat 2017

De Uccio nem csak Vinalesről nyilatkozott, szóba került barátja visszavonulása is. ” 37 éves, biztosan meg kellene állnunk a következő két évben de Valentino-nál sosem lehet tudni”

Igen Rossi valóban utolsó támadása lesz az idei év a 10. cím megszerzésért vivott harcban. Marquez erős, Lorenzo fekete ló és Vinales is komoly gondot jelenthet. De ha összeszedetten és folyamatosan képes jó eredményt szállítani akár oda is érhet. Valószínüleg erőből és dominanciából már nem sikerülhet egy új vb cím megszerzése. De az is tény, hogy kész csoda ha valaki 37 évesen olyan világklasszisokkal küzd akik a húszas éveik elején járnak. Szinte biztos, hogy egy húszon éves Rossi másképp teljesítené a hamarosan kezdödő szezont.

 Lorenzo Ducat 2017

De mit gondol Lorenzo a Yamaha csapatról, most hogy más istálóban folytatja? Érdekes, hogy a Spanyol véleménye szerint a kapcsolata Rossival sokat fog javulni a csapatváltással. Ez már magában is érdekes meglátás és mi drukkolunk neki de kicsit pesszimisták vagyunk ezen a téren. Azt elismerjük, hogy minden szereplő professzionális szinten teszi a dolgát és ezért mint versenyzőt elismerik egymást. De emberileg már mást tészta.

Vinales örökölte Lorenzo motorját és szó szerint lebombázta a Valencia tesztet. Minden top versenyző felfigyelt az időre pedig már ismerik a volt Suzuki versenyzőt. Nyert futamot a bajnokságot is jól zárta és komoly harcokat folytatott a mezőny elejében is akár.

Egyértelmű, hogy egy versenyképesebb technikával közelebb juthat a jó eredményekhez de azt senki sem gondolta, hogy ez ilyen gyorsan és könnyedén fog megtörténni.

 Lorenzo Ducat 2017

” Mavericknek nincs szüksége tanácsokra mert Ő már tudja, hogyan kell nyerni. A versenyzésre kell összpontosítania mert akkor lesznek jobb eredmények. Már az elmúlt versenyeken is nagyon jól harcolt a dobogókért, egy jobb motorral elméletileg gyakrabban kell elérnie ezt a teljesítményt. Igéretes tehetség aki nagyon hasonlít Marquezre. Meglátjuk, hogy a tehetséget és az eredményességet képes lesz-e összekapcsolni a futamokon.”

Egyetértünk Lorenzoval. Vinalesnek valóban a koncentráció lesz az igazi kihívás. Fontos megtanulni mire figyeljen és mire nem, mind a depóban a csapat körül illetve a pályán.

A cserének Rossi lett az egyik igazi vesztese. Jól jött neki Lorenzo csapatváltása mert az egyik legerősebb ellenfele egy bizonytalan és ismeretlen technikára ült. Igy az első versenyeken talán nem lesz akkora ellenfél. Marad Marquez akivel szemben a folyamatos jó teljesítmény akár be is jöhet. Azonban Vinales problémát jelent. Egy mert nem tesz jót egy versenyzőnek ha a csapattársa gyorsabb nála, másrészről ha pár futamon lesz még csak gyors az új Yamahás versenyző akkor is kockázatott jelenthet, mindent megfog tenni a sikerért és ha hibázik akkor az elejében fog hibázni ahol könnyen magával ránthat mást is. Vagy csak simán útban van és Marquez malmára hajtja a vízet. Tehát ha Lorenzo egy időre talán ki is esett a képletből beesett egy gyors és ismeretlen valamint kontrolálatlan tényező.

Biagginak igaza volt, jó lesz az idei év!

ugrás fel