EST. 2002

Marc Marquez VILÁGBAJNOK!! Dovi elesett

Mindenki hibázott, nagy volt a nyomás az élversenyzőkön

Marquez egyből az élre állt, mögötte Pedro a csapattárs aki tökéletes védekezéssel próbálta óvni a hátulról érkező támadásoktól. De Zarco durván átment Pedro majd elkezdte üldözni Marc motorját. Látszott, hogy Őt kevésbé hatja meg a világbajnokság sora így az élen haladó spanyol inkább hátranézve elengedte a Yamaha szatellit versenyzőjét.

Hosszú és unalmas körök jöttek ahol érezhető volt, hogy a második helyen haladó Marc csak motorozgat míg a távolságok szinte stabilra álltak. Majd a 7 körrel a leintés előtt minden megváltozott, Marc nem bírt tovább a vérével és megelőzte a francia versenyzőt. Azonban a célegyenes végén besokallt és tulajdonképpen elesett de valahogy visszanyomta magát térdel és a sóderágyban sikerült megfogni a motort.

Visszaállt az 5. helyre és újra felvette a ritmust de csak egy kört kellett várni és az egymást követő Ducatik közül az első Lorenzo aki a harmadik helyen ment elesett és szinte utána azonnal Dovi is elvesztette az uralmát a motor felett. Így tulajdonképp eldölt a világbajnokság állása.

Közben Pedrosa elöl támadni kezdte Zarcot, a francia pedig küzdött, hogy szerezhessen egy futamgyőzelmet. Marc ismét hibázott de megoldotta, közben Pedro egy körrel a vége előtt megelőzte a Yamaha versenyzőjét és megmutatta miért hisz benne a Honda évek óta. Egyszerre jó csapattárs és komoly versenyző, aki meg is nyeri a futamot hazájában.ugrás fel