EST. 2002

Marquez nyer, Rossi a második, Vinales bukik.

Marc begyüjtötte első gyözelmét ami annak is köszönhető, hogy Vinales hibazik a második körben. A rajt után Marc, Pedrdsa, Rossi és Vinales együtt motoroznak. Rájuk érkezik Lorenzo. De mielött Vinales elindulhatna és végig harcolva megszerezhetné az első helyet olyat tesz amire idén még nem volt példa. Elcsúszik! Ezzel kiesve a versenyből.

Még a rajtnál Pedrosa az élre áll és Rossi is legyorsulja Vinalest így érthető módon Marquez a második helyről támadni kezdi Pedrt aki nem adja könnyen magát, sőt igazából miután capattársa megelőzi megprobálja vissza szerezni az eső helyett de az végül nem sikerül. Ennek az egyik oka, hogy a Honda kis Spanyol versenyzője más keveréket választott a versenyre. Így jóval elöbb teljesen elkopik az első gumija.

Zarco is the man on the move, piling the pressure on … who was forced to run off the track!

Közben kicsit hátrébb Zarco zárkozik és támadja Rossit aki, hogy elkerülje a büntetést a bukótérbe motorzik. Büntetést kap ami végül is nem szól bele a verseny kimenetelébe de érdekes döntésnek gondoljuk.

Ezután már a várható forgatókönyv szerint zajlik minden,. Pedrot megelőzi Rossi és így egy második hellyel át is veszi a vezetést az összesített tabella élén.

 Austin Motogp 2017

Végül ne feledkezzünk a hétvége legnagyobb mentését bemutató Loris Bazról sem aki most nem járt akkora sikerrel és kiesett a versenyből.

ugrás fel