EST. 2002

MotoGp 2017 Katar

Nyilatkozatok és esélylatolgatás, hivatalosan is elindult a szezon

Megérkeztek a versenyzők a Losail pályára és már le is pörgettek egy csütörtöki időmérőt, ahol szinte már megszokott módon Vinales volt a leggyorsabb. Igaz, most csupán 6 tizeddel van mögötte Marquez a Hondával. Fontos megjegyezni, hogy még sokan nem az idővel versenyeznek.

 Motogp Losail 2017

Azt jó látni, hogy Lorenzo felért az 5. helyre ami azt jelenti, hogy tudtak előre lépni a csapattal. Persze ez az idő még mindig kevés ha figyelembe vesszük, hogy Losail a Ducati erejének kedvező vonalvezetésű pálya. A csapat másik tagja Dovizioso, csak a 11. helyen zárta a napot. Ez szintén azt mutatja, hogy nem mindenki az idővel törödik. Andrea folyamatosan a második hely környékén zárta a teszteket így Ő és csapata vagy rossz motort hoztak el a versenyre, vagy nagyon dolgoznak még valamin és az utolsó percekig információt gyüjtenek.

 Motogp Losail 2017

A tesztnél azonban sokkal izgalmasabb mint gondolnak, illetve nyilatkoznak a versenyzők a hétvégi versenyről. Kezdjük azzal, hogy rengeteg átigazolás történt a tavalyi szezon végén. Volt aki saját akaratából és volt akinek egyszerüen menni kellett. Vinales érkezett a Yamahahoz és helyére ment a Suzukihoz Iannone. Maverick egyértelműen élete egyik legjobb döntését hozta, hogy élt a lehetőséggel és ezt a kommunikációja is mutatta. Iannone kevésbé volt boldog a Suzukis igazolással, de a Ducatinál nem maradt helye Lorenzo miatt. Igaz, év közben Doviziosoval elég sokat ártottak egymásnak verseny közben és így a csapatnak is.

Azóta átrendeződött a GP tabella s Vinales ledarált mindenkit az összes teszten. Már tudjuk, hogy kis korában ugyan abban az iskolában fedezték fel ahol Marquezt és a rivális Honda versenyző elmondása szerint jobb is volt versenytársánál. Persze azóta mindenki sokat fejlődött és most a cím két várományosa ugyanaz a két fiatal versenyző csak 15 évvel késöbb. A Honda igazi Marqeuz motor mig a Yamaha Unikornisként repked Vinales alatt minden körben.

A Yamaha új szerzeménye csendes, intelligens és visszahúzodó versenyző. Kerüli a feltünést és a felhajtást. Egyszerűen csak felül és megy, de azt jelenleg mindenkinél gyorsabban. Szabadidejében kerékpározik és imádja a Yamahát.

Vinales nyilatkozatában egyrészt emelnénk ki: ” Nem fogok kedvezni senkinek!” ezzel üzent a mezőnynek és Valentino Rossinak. Ő gyözni jött és meg is van rá minden esélye. Azért elmondta még, hogy a Suzuki és Yamaha nagyon hasonló vezetési stílusú motor csak a Yamahát jobban be lehet állítani -ami nem egy utolsó szempont.

 Motogp Losail 2017

Marquez : ” Sokat dolgoztunk és jóval jobb a motor a nagyobb módosítások után. Boldog vagyok és jól érzem magam a motoron. Losail nem a kedvenc pályám de pont ezért kell 100% adnunk”. Ezzel nem is lesz gond ahogy a motorral sem. Mi azt gondoljuk Marc az okosok stratégiáját fogja választani és vonatozni fog Vianles mögött. Figyelni fog és utánna támadni ha adott a lehetőség.

 Motogp Losail 2017

Rossi: Vale mint mindg megcsinálta a maga kis előadását, most galamblővészetet tartott a pálya mellett de mint tudjuk nála jobban senki sem ért kommunikációhoz. A nyilatkozatában arra hívta fel a figyelmet, hogy reméli nem lesz rossz idő mert éjjel esőben versenyezni nem lenne túl szerencsés. Megemlíti Maverick teljeítményét és elárulja, hogy nem gondolkozik a világbajnokság megnyerésén. ” Csak nyerni akarok minél több versenyt és haladni lépésről lépésre ” 

 Motogp Losail 2017

Lorenzo: Sepangban mindenki versenyképességet várt tőle, de gödörben voltak, amiből jó ideig nem találtak ki. Azonban az utolsó nap, sikerült nagyot előrelépni és azóta versenyképes időket motorozik újra. „Optimisták lettünk a jövőt illetően, minden pálya új kihívás lesz de most itt vagyunk lejobbak között ”

Iannone: „A tesztek alatt ért jó és rossz tapasztalat egyaránt. A motor alapvetően jó de sokat kell dolgoznunk, hogy beállítsuk a prototipust az stílusomhoz. Jelenleg távol vagyunk az lejétől, mindeképpen csökkentenünk kell a különbséget

Lefutott a verseny és tudni lehet kifog győzni? Az egyik oldalról a gyorsaság a két spanyol mellett van és hosszú távon képesek gyorsak lenni ami ebben a sportban meghatározó tényező. Ugyanakkor akár ki is olthatják egymást és ebből egy nevető harmadik fél jöhet ki gyöztesként. Ki lesz az a nevető harmadik ha egyáltalán lesz?

Hamarosan okosabbak leszünk, jön a verseny és ott már élesben láthatjuk ki mire képes!

ugrás fel