EST. 2002

Német Nagydíj

Talán megváltozik a VB pontversenye és újra Honda lesz az élen?

Hamarosan indul a Német Nagydíj amit rendhagyóan a Sachsenringen rendeznek. Maga a pálya új aszfalt burkolattal várta a versenyzőket amit az időjárás kiegészített vizes burkolattal. A versenyzők elmondása szerint igen trükkös lett a burkolat ugyanis rendkívül gyorsan szárad így pedig nehéz a gumiválasztás.

Marquez ismét zseniálisan ment de ez nem meglepő hisz 2010 óta minden versenyén övé volt a pole. Bár könnyűnek tűnt kívülről Marc az vizes burkolat után már csak az első sort tűzte ki célul. Azonban az időmérőn ismét Ő bizonyult a leggyorsabbnak megelőzve a csúcs szériát futó Petruccit. A versenyzők beszámolója alapján meglepetés volt a pálya tapadása ami a körülmények között is rendkívüli maradt és ennek köszönhetően elég közeliek voltak az időeredmények az mezőny elején.

A Hondák vízen is jól teljesítettek de szárazon még stabilabbnak tűnik a tempójuk amit Pedrosa harmadik helye is igazolni látszik. Marc és Pedrosa is fontosnak tartja a jó start pozíció megszerzését mert nehéz előzni a pályán és könnyen lehet, hogy rajt-cél győzelem születik a mai versenyen.

Amíg a Hondák és a Ducatik jól szerepeltek a Yamahás csapat szó szerint szenvedett. Csupán a kilencedik és a tizenegyedik helyet sikerült megszerezniük.  ( kivéve  a német származású  Folgert ). A nagyobbik gond, hogy sem Rossi sem Vinales nem tudja mi igazából a probléma. Rossi szerint érthetetlen, hogy míg a legutolsó versenyen jól ment vizes burkolaton most szenvedett ahogy Zarco aki megnyerte a legutolsó polt hasonló körülmények között most csak a 19. helyen várja a rajtot.  Vinales sokkal konkrétabb információkat szegez a csapatnak. A kanyar bemeneti sebesség rendben van de a kigyorsitas alatt rengeteg időt veszítünk. Szárazon nem jelentkezik a probléma de vízen 100km/h sebességig nem gyorsul megfelelően a motor. Véleménye szerint az elektronika nem megfelelő és ezért szenvednek látványosan. Csapattársa Rossi ezt nem tudta megerősíteni de ő is a kigyorsításra panaszkodik.

A pole kedélyeit kicsit borzolta, hogy Marc neki csúszott Vinalesnek amit a honfitársa talán kicsit túlzott vehemenciával fogadott. Szerencsére senki sem sérült meg és mindketten ott lehetnek a versenyen.

Várhatóan tehát ismét Marquez győzelem lesz a hétvégén de ha száraz aszfalton kerül megrendezésre a verseny akkor születhetnek érdekes csaták. Márc nagy ellenfele saját csapattársa Pedrosa lehet aki imádja a német pályát és szintén az első sorból indul.

Mi a Ducatit sem írnánk le. Petrucci ismét ott van az elején a gridnek és Lorenzo is a második sorból indul. Dovi Rossiék mellett van de a szélén és akár be is rajtolhat egy jót, bár az első kanyarokban szinte lehetetlen előzni.

ugrás fel